María Muñoz: “Si depén de Cs, ens comprometem perquè no hi haja una nova cita electoral”

27 min.

La pròxima cita electoral no marcarà majories absolutes i, per tant, “cal entendre’s”. És el que pensa la cap de llista de Ciutadans al Congrés per València, María Muñoz. En una entrevista en Les notícies del matí, Muñoz ha marcat la postura del seu partit en aquest sentit, assegurant que es comprometen "perquè no hi haja una nova cita electoral”.

La candidata de Ciutadans ha afirmat que el seu partit està a favor de l’estat de les autonomies, però no que “hi haja 17 sistemes educatius o sanitaris” i que aposta perquè totes les poblacions “tinguen el mateix tracte”. Assegura que es fomentarà la reforma del finançament autonòmic “en una conferència de presidents, en base al diàleg i d’arribar a un consens”.

Pel que fa a l’agenda valenciana, entre els principals punts del programa de la formació estan l’impuls d’infraestructures, com ara el corredor mediterrani o l’ampliació del port, i convertir la Comunitat Valenciana en “líder de l’economia, el turisme i els drets socials”. Amb aquesta finalitat, Muñoz aposta per la baixada d’impostos i la creació d’un hàbitat que atraga les inversions.

A favor del valencià “sense imposicions” i contrària a “reobrir ferides”

D'altra banda, Muñoz ha assegurat que està a favor de la protecció de la llengua però “sense imposicions” i que “siga un mèrit i no un requisit” per a accedir a la funció pública. Així mateix, s’ha mostrat contrària a la desclassificació dels informes del franquisme. “És moment de pensar en el futur i no en una cosa que ja van superar els nostres familiars”, ha dit.

stats