10N

Belén Hoyo: “Si Casado és president ens comprometem a fer la reforma del finançament aquesta legislatura”

28 min.

La cap de llista del PP al Congrés per València, Belén Hoyo, ha assegurat que el sistema de finançament autonòmic actual és injust i cal fer un esforç perquè canvie. Per això s'ha compromés a reformar-lo en aquesta legislatura si Casado aconsegueix la presidència del govern central. Així ho ha assegurat en una entrevista en Les notícies del matí, en què també ha dit que amb el PP està garantida la formació de govern a Espanya.

Hoyo ha parlat d'altres punts fonamentals del programa dels populars. Entre aquests estan l’impuls d’infraestructures, com ara el corredor mediterrani o millorar el servei de rodalies; continuar amb l’alliberament de l’AP-7; un gran pacte per a l’agricultura o impulsar els sectors econòmics. Davant del fantasma de la desacceleració que s’acosta, Hoyo creu que les millors receptes són les del seu partit: crear ocupació, impulsar la indústria i una gran reforma fiscal, amb la baixada d’impostos.

Pel que fa al model territorial, la candidata del PP ha indicat que “hi ha una única nació a Espanya, però existeixen diferents comunitats autònomes amb riquesa cultural i lingüística”. Així, ha afirmat que en la gestió de les competències autonòmiques “cal ser lleial”, i que en cas de no ser-ho s’ha de prendre mesures. En aquest sentit, ha assegurat que si el PP guanya les eleccions, es compromet a posar en marxa la llei de seguretat nacional i a “posar orde a Catalunya”.

“En el PP també som feministes”

Pel que fa a la violència masclista, Belén Hoyo ha declarat que en el PP també són feministes i que “no hi ha partit que haja defés més les dones que els populars”. Sobre les diferències amb Ciutadans, la candidata popular ha assenyalat que el PP “té molt clar el seu camí i la seua destinació, no com el partit de Rivera”. I pel que fa al valencià, ha afirmat que cal protegir-lo, però sense el “requisit lingüístic”. “No cal dividir, sinó ser més forts”, ha conclòs.

stats