Manolo Mata: “És lògic que Mónica Oltra ocupe la vicepresidència del Consell”

13 min.

Hi podria haver la possibilitat de tindre tres vicepresidències, una per a cada pota del nou Botànic, però Manolo Mata creu que el pas lògic seria que “la persona que ha ajudat a l’èxit del govern tinga la vicepresidència i la responsabilitat de govern”. I segons el síndic del PSPV, aquesta persona té nom i cognoms: Mónica Oltra. Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí, en què ha indicat que el binomi PSPV-Compromís “ha funcionat” i que Podem ha de demostrar la seua capacitat de gestió.

Sobre les negociacions per a formar govern, Mata creu que “serà fàcil arribar a un acord”, valorant el model d’aquests últims quatre anys, que “s’està exportant a altres comunitats autònomes”. Així mateix, ha insistit que “l’únic candidat possible és Ximo Puig”, perquè “no hi ha cap altre candidat amb el seu suport”. A pesar d’això, si no s’aconsegueixen els suports necessaris, el síndic del PSPV ha assenyalat que “caldrà repetir eleccions”.

Pel que fa a un possible acord amb Ciutadans a Alacant, Mata ha dit que és partidari que els socialistes posen a disposició del partit taronja els seus regidors “per a frenar l’extrema dreta”. Sobre la forma en què aquest suport es pot traduir en termes concrets, el síndic del PSPV ha comentat que “caldria determinar-los”, però que sí que seria possible un suport perquè Ciutadans governe l’ajuntament a canvi del suport del PSPV a la Diputació provincial.

stats