Fran Ferri: “No hi haurà investidura si no està tancat el com, el què i el quan”

51 min.

No presentaran cap candidat a la presidència de la Generalitat en la votació d’investidura, però tampoc garanteixen el vot per a Ximo Puig. Així ho ha afirmat en Les notícies del matí el síndic de Compromís, Fran Ferri. “No hi haurà investidura si no està tancat el com, el què i el quan”, ha assegurat, malgrat que no s’ha volgut pronunciar sobre quina seria la millor composició de govern. El que sí que ha dit és que la seua formació hauria de tindre la vicepresidència, tal com va assenyalar en aquest mateix informatiu el síndic del PSPV, Manolo Mata.

Fran Ferri ha expressat quines serien les competències preferents de Compromís, que estarien relacionades amb les lleis que ha impulsat en aquesta legislatura, com ara la de serveis socials, la d’infància o la dels drets LGTBI. En aquest sentit, també ha afirmat que el canvi climàtic serà un dels temes prioritaris del seu partit i que no descarta ser conseller. De la mateixa manera, creu que la seua companya de formació Mónica Oltra no es conformarà només amb la vicepresidència. “Voldrà implicar-se fins al final”, ha assegurat.

El síndic de Compromís també creu que Podem, si decideix entrar en el govern, hauria de tindre competències en àrees en què no hi haja projectes en marxa i que han de demostrar que són capaços de gestionar. Així mateix, ha valorat la faena realitzada pels membres del Botànic I: “han fet un gran treball i cal aprofitar l’experiència”. Per això, no descarta que pogueren repetir alguns noms en la nova composició de govern de la Generalitat.

Negociacions i pactes electorals

Sobre un possible acord a Alacant entre el PSPV i Ciutadans, Fran Ferri ha sigut crític amb la “doble vara de mesurar” dels socialistes. Tanmateix, ha puntualitzat que el PSPV que pacte amb Compromís “no és el mateix” i que estan garantides les polítiques progressistes. De la mateixa manera, Ferri ha assenyalat que el seu partit no donarà suport a un govern de Pedro Sánchez si no té en compte les demandes valencianes, com ara un calendari per a la reforma del finançament autonòmic.

stats