Manolo Mata: “Les autonomies som la part essencial de l’estat del benestar”

46 min.

La Comunitat Valenciana arrossega l’infrafinançamanent i això es tradueix en un augment del deute autonòmic. El fet, per al síndic portaveu del PSPV, Manolo Mata, té fàcil solució: “És una qüestió política; només cal que l’Estat decidisca canviar-lo o esborrar-lo”. Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí. “Les autonomies som la part essencial de l’estat del benestar”, ha indicat.

 

En aquest sentit, Mata ha comentat que “la solució vindrà de la reestructuració del deute” i que “a curt o mig termini hi haurà una solució global” per a aquesta qüestió. A més, ha destacat que el Consell ha aconseguit que a la Comunitat Valenciana “hi haja la mateixa despesa social que a la resta de les comunitats autònomes”. 

 

Entre els principals reptes del govern autonòmic, segons Mata es troben per exemple l’habitatge, l’augment dels salaris de la població jove, o el canvi climàtic. El síndic del PSPV confia que els canvis impositius que l’Estat vol incorporar ajuden al fet que es dispose d’una major quantitat de diners perquè arriben a les comunitats autònomes. “La política és governar la complexitat; governar és molt dur”, ha conclòs. 

stats