Manolo Copé (UP-EU): "Hi ha molta il·lusió i molta ràbia. Mereixem una Alacant millor i estem preparats per a governar-la"

L'aspirant a l'alcaldia per Unides Podem-Esquerra Unida del País Valencià, promet la gratuïtat del transport públic", reforçar els serveis socials, recuperar la gestió directa de serveis subcontractats i un nou model de ciutat pensat des de la ciutadania que responga a les "necessitats reals"

El candidat a l'alcaldia per Unides Podem-Esquerra Unida, Manolo Copé / À Punt NTC

Exsacerdot, cantautor, cooperant, sindicalista, professor de Grec, Llatí i Filosofia… Manolo Copé canalitza ara l’experiència vital com a cap de llista d’Esquerra Unida-Podem a l’alcaldia d’Alacant. Concorre a les municipals del 28M amb l’objectiu de facilitar un “govern de progrés que la ciutat necessita i mereix”, que “escolte la gent” i “puga revertir vint anys de paràlisi”. “Mereixem una Alacant millor. Estem preparats per a governar la ciutat. És molta la il·lusió i molta la ràbia de la gent, de molts col·lectius a què no s’escolta ni atén (...) Demane a la ciutadania que aposte per la candidatura, perquè traurem avant el govern que aquesta ciutat necessita com un pa benet”, ha explicat a Les notícies del matí.

Es compromet Copé a repensar la ciutat, amb participació de la ciutadania, a través d’un nou Pla General d’Ordenació Urbana que “responga als problemes reals” i forge un model d’urbs més “amable i sostenible”, amb “transport públic gratuït”, que tinga “la cultura com a eix per a desestacionalitzar el turisme” i que recupera el centre del nucli urbà per als vianants, perquè no siga un gran bar, i que es faça compatible el negoci amb el descans. I amb preus de lloguer limitats i recuperant l’edificació d’habitatge públic, en aplicació de la nova llei estatal que ha impulsat Unides Podem: “Som realistes, no pretenem canviar-los tot de colp, però sí establir les bases de la ciutat que volem en els pròxims deu anys” ha indicat el candidat.

Som realistes. No pretenem canviar-los tot de colp, però si establir les bases de la ciutat que volem en els pròxims deu anys

La desigualtat entre els barris, és una de les preocupacions capitals de Copé. Considera que ha crescut, en lloc de revertir-se, i que els Serveis Socials “no han estat a l’altura”, fins al punt d’haver-se format estructures d’assistència ciutadanes, en pandèmia, o haver-se perdut 800.000 euros d’ajudes per la “gestió ineficaç”. Proposa reforços i més estabilitat laboral per a la “plantilla minvada” del departament, a fi que puga canalitzar les demandes de la gent i perquè la burocràcia no siga obstacle per a resoldre els problemes. Crític amb la gestió de les contractes, aposta per “remunicipalitzar serveis” recuperant el control de necessitats estructurals com la neteja, el transport públic, la jardineria o el manteniment de les escoles. “La majoria de les grans contractes no estan funcionant i volem que hi tornen a mans públiques”, ha explicat.

Situa la prioritat en reeditar una coalició de progrés en el govern municipal i creu que “es donen les condicions” per a aconseguir un nou “Botànic local”. Ha destacat el candidat d’Unides Per Alacant la bona sintonia personal amb els candidats del bloc progressista Ana Barceló (PSPV) i Rafa Mas (Compromís). Creu que la situació és molt diferent de les tensions que malbarataren la coalició el 2015. “Hem de ser un govern eficaç al servei de les persones més vulnerades. Ara som altres persones encapçalant les llistes, hem demostrat que som capaços de gestionar en tots els àmbits i mereixem eixa oportunitat”, ha indicat l'aspirant a l’alcaldia d’Alacant en els micròfons d’À Punt.

També et pot interessar

stats