Lula es resisteix a reconéixer Crimea i el Donbass com a territori ucraïnés en la trobada amb Sánchez

El president brasiler afirma que és una qüestió que han de resoldre entre ucraïnesos i russos i que el més important ara és "parar la guerra"

Lula da Silva i Pedro Sánchez en el Palau de La Moncloa, a Madrid
Lula da Silva i Pedro Sánchez al Palau de La Moncloa, a Madrid / Jesus Hellín (Europa Press)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha admés que existeixen “matisos” entre les posicions d'Espanya i del Brasil pel que fa a la guerra d'Ucraïna, encara que ha subratllat que el país sud-americà sempre ha votat contra la invasió en l'Assemblea General de Nacions Unides.

En una roda de premsa conjunta en la Moncloa, el president brasiler, Lula da Silva, s'ha resistit a reconéixer que els territoris ucraïnesos de Crimea i el Donbass pertanyen a Kíiv, com assenyala el dret internacional. Per contra, ha indicat que és una qüestió que han de resoldre entre ucraïnesos i russos.

Per la seua banda, Sánchez ha afirmat que per a aconseguir una pau justa i duradora s'ha de començar per donar veu al país agredit, és a dir, a Ucraïna, i que la proposta de pau llançada pel seu president, Volodímir Zelenski, es tinga en compte.

El líder brasiler ha subratllat que condemna la violació dels drets humans d'Ucraïna per part de Rússia encara que ha postil·lat que "no serveix de res dir qui té la raó", atés que a parer seu el més important ara és parar la guerra. "Només es pot discutir i conversar quan la guerra pare", ha afirmat.

També et pot interessar

stats