López Uralde (Aliança Verda-Unides Podem): "En un escenari d'emergència climàtica no es pot ampliar el port de València"

L'exdirector de Greepeace ha fundat Aliança Verda, un nova formació ecologista que s'integra en l'estructura d'Unides Podem

El coordinador d'Aliança Verda i diputat d'Unides Podem, Juantxo López Uralde durant l'entrevista a 'Les noticies del matí'
El coordinador d'Aliança Verda i diputat d'Unides Podem, Juantxo López de Uralde durant l'entrevista a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Unides Podem incorpora un nou partit ecologista en la seua estructura, Aliança Verda. El diputat de la formació morada i exdirector de Greenpeace Espanya, Juantxo López de Uralde, l'ha fundat amb exdirigents d'Equo per a significar l'espai ecologista dins la formació morada.

L'ampliació del port de València és una de les principals preocupacions de la nova formació verda a la Comunitat Valenciana. "En un escenari d'emergència climàtica no és viable ampliar el port", ha explicat a Les notícies del matí López de Uralde, que considera que són més els riscos per als ecosistemes adjacents, com l'Albufera o les platges del sud, que els beneficis que hi pot aportar. Assegura que en aquest tema la posició d'Aliança Verda està alineada amb la dels moviments de contestació de la ciutadania i reclama "repensar" la infraestructura perquè siga "el millor per al port i per a la ciutat".

El coordinador general d'Aliança Verda justifica la nova formació en la necessitat de donar respostes polítiques a la ciutadania de la crisi ecològica pel canvi climàtic, a la qual atribueix la magnitud de les inundacions d'Alemanya o dels incendis recents a l'oest d'Amèrica del Nord.

"És fonamental plantar cara a la crisi ecològica i fer-ho des de l'esquerra, perquè aquesta lluita ha d'estar compromesa amb la justícia social, una societat més igualitària, i pensem que l'espai on més està representada aquesta ambició és Unides Podem", explica. 

Cal recordar que la formació morada va quedar-se sense marca ecologista després que Equo, l'exformació de López de Uralde, decidira integrar-se el 2019 en la candidatura a les eleccions generals de Més País. 

El fet de crear una nova marca, integrada dins l'estructura de la formació morada, respon, segons ha explicat, a la necessitat de donar visibilitat al treball ecologista que ja es feia en el partit. "Som milers de persones les que ens sentim ecologistes i volem organitzar-nos i tindre estructura pròpia perquè el verd és un eix fonamental del treball d'Unides Podem", ha dit.

També et pot interessar

stats