Llum verda al nou currículum de l'ESO: més hores lectives de matemàtiques i d'anglés

La comunitat educativa lamenta que el Consell no s'haja tingut en compte les seues aportacions

Els canvis per a l'ESO en el curs vinent / À Punt NTC

El Consell ha aprovat aquest dimarts, per la via d'urgència, el decret que modifica el currículum de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que, entre altres coses, augmenta les hores lectives de matemàtiques i d'anglés. El govern vol que els canvis s'apliquen ja el curs vinent. "S'eliminen els projectes interdisciplinars de primer i tercer d'ESO que va introduir el Botànic i es consolida l'hora addicional de matemàtiques i llengua extrangera", ha explicat la portaveu del Consell, Ruth Merino.

La comunitat educativa ha lamentat que no s'hagen tingut en compte les seues aportacions. En concret, els docents lamenten que es renuncie a una assignatura que, segons diuen, ha donat un resultat positiu, tant per al professorat com per a l'alumnat. Toni González Picornell, president de l'Associació de Directors i Directius d'Instituts d'Ensenyament Secundari, ha plantejat: "Hem de tindre clar si volem nous aprenentatges per a tota la vida, han de ser motivadors i que donen satisfacció".

A més, els sindicats consideren que no s'ha respectat l'autonomia dels centres a l'hora de distribuir les hores lectives i creuen que la mesura no repercutirà en la millora de l'habilitat matemàtica de l'alumnat. "Estem passant per damunt del criteri dels centres sense cap tipus de diàleg", ha denunciat Kiliak Cuerda, d'UGT-PV. "És una qüestió de maquillatge", ha assegurat Xelo Valls, de CCOO-PV.

El decret del Consell també canvia el sistema d'avaluació previst en la LOMLOE. D'una avaluació per competències es torna al sistema numèric tradicional. El curs vinent també es recuperarà l'assignatura de música en tercer de l'ESO, una mesura que el sector de l'educació sí que valora positivament.

També et pot interessar

stats