Llum verda a l’Estatut de l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària

L’entitat es constitueix com l’autoritat responsable de la seguretat del sistema ferroviari autonòmic.

El decret fixa el desplegament reglamentari de l’estructura orgànica de l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària
El decret fixa el desplegament reglamentari de l’estructura orgànica de l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària / Arxiu

El Consell ha aprovat aquest divendres l’Estatut de l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària, entitat que es constitueix com l’autoritat responsable de la seguretat del sistema ferroviari autonòmic, segons estableix la Llei de la Generalitat de seguretat ferroviària.

Aquest organisme és una de les reivindicacions principals de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol creada arran de l’accident de metro que va deixar a València 43 persones mortes i 47 més de ferides. L’objectiu és comptar amb una entitat amb experts independents, que vetle perquè sinistres com aquell no tornen a passar.

Amb aquest decret es fixa el desplegament reglamentari de l’estructura orgànica de l’entitat, de manera que puga assumir definitivament les seues competències amb autonomia i independència respecte de la Generalitat.

Composició del consell rector

Els òrgans de govern seran el consell rector i la presidència, i tindrà una direcció general com a òrgan executiu. El consell rector estarà integrat per cinc vocals que hauran de ser persones de reconeguda competència, experiència i prestigi professional en el sector ferroviari o en la gestió d’emergències, garantint-se la composició equilibrada per un període de cinc anys, amb la possibilitat de reelecció per un altre període d’igual duració.

Les Corts, a proposta dels grups parlamentaris, triaran tres vocalies del consell rector. Les altres dues vocalies seran triades pel ple del Consell de la Generalitat. Per a la posada en funcionament de l’entitat, es contempla que tan prompte com siguen nomenades les cinc vocalies, se celebrarà una primera sessió plenària i es triarà la persona que haja de ser proposada com a titular de la direcció general.

També et pot interessar

stats