Directes
Ara en la televisió
L'HORA FOSCA

La llista d'assessors de Cs a la Diputació d'Alacant serà la presentada pel grup

Toni Cantó no ha aconseguit modificar tres dels assessors.

La llista d'assessors de Cs a la Diputació d'Alacant serà la presentada pel grup

El grup de Ciutadans a la Diputació d'Alacant ha imposat la seua proposta en la batalla oberta per la llista dels assessors de la formació taronja a la cambra provincial. El grup s'havia enfrontat amb el líder de la formació a la Comunitat Valenciana. Toni Cantó, al remat, no ha aconseguit el suport de la direcció nacional per a imposar la seua llista. El fet s'interpreta com un primer toc d'atenció al líder valencià.

Des de Ciutadans han confirmat a À Punt, que la llista definitiva dels assessors que tindrà el grup a la Diputació d'Alacant és la que van presentar els dos diputats que el partit té a la Diputació Provincial. Toni Cantó volia incloure 3 persones de la seua confiança en el grup de 9 assessors que els han assignat. Eixos tres noms, apareixien en la llista que va presentar el líder valencià de la formació taronja però van desaparéixer poc després en la llista alternativa que van presentar els dos diputats electes de Ciutadans. Cantó va buscar aleshores el suport de la direcció nacional del partit tot i que, finalment, no li ha arribat. El fet s'ha interpretat com un primer toc d'atenció al líder valencià. 

Carlos Mazón, president de la Diputació d'Alacant, haurà d'aprovar amb decrets la llista d'assessors que Ciutadans presenta per als dos diputats provincials que té. Hi ha hagut un estira-i-amolla entre sectors del partit taronja per posar-ne uns o d'altres.

Partit Popular i Cs arribaren a un acord de govern per a esta legislatura. Conjuntament sumen16 diputats. El PP té 12 escons i tindrà 16 assesors mentre que Cs, amb dos diputats, en tindrà 9.