Llanos Massó, en una votació a les Corts: "Votarem a mà alçada i que els donen pel sac"

La presidenta del Parlament valencià s’ha dirigit així a Alfredo Castelló, després d’assenyalar com procedirien en la votació de l'esmena de Compromís als pressupostos

Moment de la votació a les Corts / Fotografia: Europa Press

"Votarem a mà alçada i que els donen pel sac". Aquesta ha sigut l'expressió pronunciada per la presidenta de les Corts, Llanos Massó (Vox), i que han captat els micròfons després d'un error en el sistema de votació i la protesta d'un grup de diputats i diputades. Aquesta situació s'ha produït diverses vegades en les últimes setmanes.

A Massó se li han pogut sentir aquestes paraules, que ha pronunciat no directament a l'hemicicle sinó quan es dirigia al vicepresident de la Mesa, el popular Alfredo Castelló, per a assenyalar com anaven a procedir en la votació de l'esmena de Compromís a la totalitat als pressupostos de la Generalitat per a 2024, rebutjada pels grups que sustenten al Consell —PPCV i Vox—.

Després d'anunciar l'inici de la votació, diversos diputats han assenyalat a la presidenta de les Corts que el sistema no funcionava, davant el que ella primer ha indicat que s'anul·lava i, després, ha afegit: "No puc, de veritat...". Seguidament, ha proposat tornar a intentar-ho o fer-ho a mà alçada. En aquest moment, diversos diputats s'han adonat que el seu vot no s'havia registrat i ella s'ha preguntat "ara què ha passat?".

Massó s'ha dirigit a l'hemicicle per a explicar que es revisarien els vots que han donat error, encara que ha remarcat que el resultat no variaria. "Senyories, en aquesta situació hem vist açò diverses vegades durant la legislatura passada i no hi ha hagut cap problema, s'han revisat després les pantalles de votació. Però jo no tinc cap problema. Vostés volen votar a mà alçada? ", ha preguntat. I ha seguit: "Sí, votarem a mà alçada i que els donen pel sac. Ja està. Arreglat", ha dit amb la cara girada cap a Castelló.

Finalment, la votació s'ha fet a mà alçada i la presidenta de les Corts ha anotat els vots a favor i en contra. Després s'ha votat l'esmena a la totalitat presentada pel PSPV, també a mà alçada i rebutjada amb 52 vots en contra i 43 a favor.

L’oposició critica l’actitud de Massó 

Les paraules de Massó han despertat les crítiques de representants de l'oposició a través de les xarxes socials. L'expresident de la Generalitat, diputat autonòmic i senador territorial, Ximo Puig, ha compartit el vídeo del moment que recollia l’expressió. També del PSPV, la síndica en el Parlament valencià, Rebeca Torró, ha advertit que "ja fa uns dies la véiem (a Massó) al costat de grups ultres cridant a la violència", en al·lusió a la seua participació en una protesta contra l'amnistia. "I aquesta és la persona triada per Carlos Mazón per a ser la segona autoritat de la Comunitat Valenciana", ha assenyalat.

Des de Compromís, la diputada Mònica Álvaro ha afirmat: "Molt de pregar i resar el rosari però poca qualitat humana a l'hora de dirigir-se l'hemicicle".

Per contra, el diputat de Vox Jesús Albiol ha rebatut: "Aquesta presidenta sí que em representa. Els ofendiditos tenen la pell molt fina i la llengua molt llarga. Catalanistes, servils amb els hereus de Terra Lliure, el concepte de valencià dels quals és de segona fila agraït".

També et pot interessar

stats