Llàgrimes, abraçades i càntics: diputats i diputades s’acomiaden a les Corts

L’hemicicle ha acollit aquest dijous l’última sessió plenària abans de les eleccions del 28 de maig

Última sessió de la legislatura del ple a les Corts. Foto de portada: els diputats i diputades posen a l'hemicicle / À Punt NTC

Les Corts han conclòs la seua última sessió plenària d’aquesta legislatura abans de les eleccions autonòmiques, previstes per al pròxim 28 de maig. Les dues últimes jornades han donat per a molt: s’han aprovat lleis, però també s’han aprofitat els últims cartutxos per a liquidar els comptes pendents políticament, alguns amb acomiadaments cordials, altres amb emocions i llàgrimes. 

Fins i tot els diputats més agressius han optat aquest dijous per la tendresa. Cadascú, al seu estil. "El que passa a les Corts, es queda a les Corts", ha dit David García, de Vox.

Alfredo Castelló, del Grup Parlamentari Popular i habitual assot del Botànic, s'abraçava a la vicepresidenta Mas, de Compromís, igual que han fet altres i, en especial, els que saben que no repetiran. Les emocions en Ciutadans, amb Maria Quiles, diputada del partit taronja, han anat seguides d’una advertència per als seus trànsfugues. “Van fugir com rates. Confie, encara que no espere, que Roma no pague traïdors”, ha declarat Fernando Llopis.

En el Botànic, hi ha hagut qui se n'ha anat cantant, com Beatriu Gascó d’Unides Podem. D'altres, han eixit discutint si hi haurà nova coalició de govern o si tindrem una majoria absoluta. “Miracles, a Lourdes” ha afirmat Papi Robles, síndica de Compromís. “Jo he de reconéixer que soc agnòstic”, ha bromejat José Muñoz, diputat pel PSPV.

A aquestes Corts encara els queda una sessió de la Diputació Permanent, per a escoltar la consellera Gabriela Bravo i substituir el candidat de Vox, Carlos Flores, en la Junta Electoral.

També et pot interessar

stats