Lima reivindica Illueca i defensa la lleialtat de Podem al govern del Botànic

La coordinadora de Podem a la Comunitat Valenciana assegura que la substitució de Rubén Martínez Dalmau en el Consell per l'actual director de la Inspecció de Treball i Seguretat Social serà "tranquil·la"

Lima, aques dimecres en roda de premsa
Lima, aques dimecres en roda de premsa / Europa Press

La secretària general de Podem a la Comunitat Valenciana, Pilar Lima, ha reivindicat aquest dimecres en roda de premsa a les Corts la figura Héctor Illueca, actual director de la Inspecció de Treball i Seguretat Social del govern espanyol com a candidat per a substituir Rubén Dalmau en la vicepresidència segona de la Generalitat i al capdavant de la Conselleria d'Habitatge. Lima ha remarcat que és una persona d'"absolut consens" que compta tant amb el seu vistiplau com amb el de la secretària general de Podem, Ione Belarra, i el de la ministra de Treball, Yolanda Díaz, a més del de la direcció de la formació morada.

Martínez Dalmau  va anunciar per sorpresa diumenge passat que abandonava el càrrec en considerar que havia acabat un cicle polític i va anunciar que Illueca seria el seu substitut. Aquest dimecres Lima, que ha destacat la "capacitat de gestió" d'Illueca i ha assegurat que la seua presència en el Consell "aportarà major fortalesa al Govern del Botànic" en el nou cicle postpandémic i que és "la persona adequada per a enfortir l'espai d'Unides Podem".

Lima ha remarcat que la substitució de Dalmau per Illueca serà una "transició tranquil·la" i que Podem continuarà mantenint la seua "lleialtat" amb els seus socis de govern en la Generalitat. "Portem sis anys demostrant que som garantia d'estabilitat per al Govern del Botànic i per al compliment dels acords firmats", ha subratllat.

La coordinadora general de Podem a la Comunitat Valenciana ha aprofitat també per a "agrair al company Rubén Martínez Dalmau el seu treball encomiable a la Conselleria d'Habitatge", una conselleria que "no ha sigut fàcil crear des de zero" i en la qual ha dut a terme "polítiques que són un referent a l'àmbit estatal". "Ha fet més que algunes persones que porten més de trenta anys al Senat", ha apuntat.

També et pot interessar

stats