Lesmes: “Es produeixen problemes d’interpretació quan les lleis no són clares”

El president del Suprem critica la falta de claredat de la legislació hipotecària durant 35 anys.

El president del Suprem, Carlos Lesmes, critica la falta de claredat de la legislació hipotecària
El president del Suprem, Carlos Lesmes, critica la falta de claredat de la legislació hipotecària / Efe

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha instat el govern espanyol i el Congrés a escometre una reforma de la legislació hipotecària per a aclarir qui ha de pagar l’impost sobre aquest tipus de préstecs, ja que segons la seua opinió “es produeixen problemes d’interpretació quan les lleis no són clares”.

En declaracions als mitjans, el president del Suprem ha defés, en qualsevol cas, la decisió que ha adoptat el ple de l’alt tribunal, que s’ha decantat aquests dimarts per fer recaure el pagament d’aquest impost sobre els ciutadans, amb 15 vots a favor i 13 en contra. “La postura de tots ells és plenament legítima”, ha postil·lat. Per una altra banda, la decisió ha causat una onada d’indignació en la ciutadania, una inconformitat canalitzada en protestes al carrer contra els bancs i l’alt tribunal. 

“Crec que ara mateix, les Corts Generals tenen una magnífica oportunitat, perquè hi ha projectes de llei en tràmit, per a aclarir de forma definitiva qui ha de ser el subjecte passiu en els contractes de préstecs amb garantia hipotecària”, ha assenyalat Lesmes.

També et pot interessar

stats