Lerma sobre l'absència de l'oposició en la celebració de l'Estatut: "L'actitud de la dreta no és nova, fa 40 anys posaren molts impediments"

L'expresident de la Generalitat entre 1982 i 1995, un dels artífexs de la norma estatutària, és un dels ponents de l'acte de la Generalitat per a celebrar els 40 anys del primer Estatut d'Autonomia

Declaracions de l'expresident Lerma abans de l'acte de commemoració dels 40 anys de l'Estatut d'Autonomia

L'expresident de la Generalitat entre 1982 i 1995 i artífex de l'Estatut d'Autonomia, Joan Lerma, ha criticat l'absència de l'oposició en el primer dels actes del 40 aniversari d'aquesta norma.

"L'actitud de la dreta no és nova, fa 40 anys posaren molts impediments per a fer possible l'autonomia de la CV i ara, per desgràcia, continuen en el mateix, però això no és bo. Perquè hem de treballar junts i unir a la societat valenciana en objectius comuns en què puguem treballar tots", ha explicat Lerma, a preguntes d'À Punt en els minuts previs a la celebració de l'acte. 

El Botànic s'ha posat de llarg per a commemorar els 40 anys de l'Estatut. L'antic edifici central de Correus de València, reconvertit ara en Palau de les Comunicacions, ha acollit al migdia el primer dels actes programats per a celebrar la recuperació de l'autogovern dels valencians. El text es va aprovar el primer de juliol del 1982, però aquest dimecres arranquen les celebracions. 

La consellera de Participació, Rosa Garijo, condueix un acte que presideix el cap del Consell Ximo Puig i s'ha estrenat amb les paraules del comissionat de la Generalitat per a l'efemèride, Joan Sifre.

Al Tall i el Diluvi posen la música a una celebració de la qual s'ha desmarcat al complet l'oposició. Al PP i a Ciutadans els ha incomodat el lema escollit, "Fent País", en què veuen una referència als països catalans mentre Vox veu l'estatut com "un fracàs" i fa bandera contra l'estat de les autonomies.

També et pot interessar

stats