Ciutadans i Vox se sumen al boicot del PP a la celebració del 40 aniversari de l'Estatut

Consideren que el lema triat, "Quaranta anys fent país", incita a la divisió de la ciutadania

Detall d'una pancarta amb el lema escollit per al 40 aniversari de l'Estatut d'autonomia
Detall d'una pancarta amb el lema escollit per al 40 aniversari de l'Estatut d'autonomia / À Punt NTC

Ciutadans i Vox se sumen al PP i tampoc assistiran a la celebració del 40 aniversari de l'Estatut. Descarten participar en els actes programats a l'antic edifici de Correus de la plaça de l'Ajuntament de València, perquè no els agrada el lema triat per a la campanya institucional, "Quaranta anys fent país".

Per a la síndica, Ruth Merino, "l'esquerra ha triat un lema per a dividir els valencians" i "el PSOE que es veu escorat cap als extrems". Vox ha anat més enllà del lema. La síndica del grup parlamentari, Ana Vega, sosté que "no hi ha res a celebrar" perquè l'estatut és un "fracàs" i el seu partit està contra de les autonomies.

La popular M. José Catalá entén que el lema és "una declaració d'intencions i un error", com ja va explicar aquest dilluns al costat del president del PPCV Carlos Mazón, que connecta amb "els països catalans", que ha definit com "una entelèquia que no ens representa", i "la pitjor forma de celebrar el 40 aniversari". A més, ha acusat el president de la Generalitat de "no estar a l'altura".

Puig: "Es tracta de sumar, no de dividir"

El cap del Consell, Ximo Puig, ha lamentat la desunió al voltant de les celebracions. "Sent que siga aquesta l'actitud. No sé per què no s'hi vol assistir. Potser per la memòria o per la desmemòria. Plantegem l'aniversari des de la unitat, la cohesió. L'estatut ha sigut una victòria de valencians i valencianes, l'autogovern ha sigut un èxit amb totes les ombres, i tot conforma aquests quarnta anys en què la Comunitat Valenciana ha funcionat extraordinàriament" ha dit Puig, que ha recordat que el terme "país" figura al preàmbul de l'Estatut, com també el de Regne de València. El president de la Generalitat ha instat l'oposició a "mirar avant, per a un autogovern que servisca a l'interés dels valencians" i la millora dels serveis públics. "Es tracta de sumar, no de dividir", ha explicat als micròfons d'À Punt.

El Botànic interpreta els motius de l'oposició com una excusa

El Botànic ha eixit en tromba contra la interpretació de la dreta. La socialista Ana Barceló ha compartit la seua tristesa perquè es "pose per damunt el lema a l'acte". Creu que "les mires (de l'oposició) són curtetes" i que la decisió "no té més transcendència que buscar un motiu per a no assistir-hi".

Papi Robles (Compromís) ha acusat el PPCV i al seu president Mazón de "muntar una performance cada dia a veure si pot cridar l'atenció i algú el va coneixent", a més d'advertir que suposa "eixir de l'acord democràtic" i "justificar a l'extrema dreta amb la qual volen pactar".

Des d'Unides Podem, Pilar Lima ha coincidit en veure el pas arrere com una "excusa per a renunciar a l'autogovern" i "una competició amb Vox a veure qui lidera això" que "demostra la seua feblesa".

També et pot interessar

stats