Laura Borràs, elegida nova presidenta del Parlament de Catalunya

L'aspirant que presentava JxCat ha sigut elegida en aconseguir, en la segona votació, un total de 64 vots.

Laura Borràs, escollida com a nova presidenta del Parlament de Catalunya
Laura Borràs, escollida nova presidenta del Parlament de Catalunya

Laura Borràs, l'aspirant que presentava JxCat, ha sigut elegida aquest divendres nova presidenta del Parlament de Catalunya, en aconseguir en la segona votació de la sessió constitutiva de la cambra catalana un total de 64 vots.

Borràs ha obtingut els vots dels diputats de JxCat i ERC –excepte un, no identificat–, a més d'un de la CUP, que l'ha cedit per a compensar el fet que al diputat de Junts Lluís Puig, fugit a Bèlgica, no li hagen permés delegar el seu vot.

La CUP ja va exposar ahir les seues objeccions a votar a favor de Borràs, donada la causa judicial que arrossega en el Tribunal Suprem per presumptes irregularitats en contractes durant la seua etapa al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes, abans de fer el salt a la política en les eleccions autonòmiques de 2017.

La candidata socialista, Eva Granados, ha aconseguit 50 vots –els 33 del PSC, més 6 de Ciutadans, 3 del PPC i 8 dels comuns–, mentre que els diputats de Vox i la resta dels de la CUP han votat en blanc.

Borràs, que va concórrer com a presidenciable de JxCat a les eleccions del 14F, va veure frustrades les seues aspiracions electorals en obtindre 32 escons, un menys que ERC, que espera així poder investir, abans que finalitze el termini del 26 de març, Pere Aragonès com a president de la Generalitat.

En lloc d'assumir una vicepresidència en el pròxim govern –si hi ha acord independentista–, Borràs ha acceptat posar-se al capdavant del Parlament, encara que la seua situació judicial genera dubtes sobre el seu futur, ja que depenent de com acabe el procediment podria acabar sent inhabilitada.

Amb el seu nomenament d'aquest divendres, Borràs pren el relleu del republicà Roger Torrent i es converteix en la tercera presidenta del Parlament, després de les experiències de Núria de Gispert (2010-2015) i Carme Forcadell (2015-2017), que ha acudit a la cambra catalana aquest matí com a convidada.

També et pot interessar

stats