L'oposició veu "conflictes d'interessos" en el nomenament de la directora general de Producció Agrícola i Ramadera

Segons Compromís, Leticia Sanchiz està a la directiva d'un grup empresarial que ha rebut sancions "per irregularitats i ocultació de dades de l'impacte ambiental de les seues activitats"

Imatge d'arxiu de Letizia Sanchiz davant d'un cartell de l'empresa Grupo Sanchiz
Imatge d'arxiu de Leticia Sanchiz davant d'un cartell de l'empresa Grupo Sanchiz / À Punt NTC

Primer va ser el vicepresident del Consell i ara la directora general de Producció Agrícola i Ramadera. Un nou nomenament del Consell que ha provocat la polèmica per possibles incompatibilitats.

Socialistes i Compromís han demanat explicacions al conseller d'Agricultura, José Luis Aguirre, de Vox, per nomenar Leticia Sanchiz directora general mentre encara forma part de l'equip directiu de les empreses familiars. Unes empreses dedicades a l'activitat ramadera i una d'elles sancionada per abocaments de purins.

La diputada de Compromís i portaveu d'Agricultura en les Corts, Paula Espinosa, ha registrat una sèrie de preguntes al conseller d'Agricultura, José Luis Aguirre, per a demanar explicacions del que considera "inadequat nomenament de Leticia Sanchiz com a directora general de Producció Agrícola i Ramadera".

Segons Espinosa, "aquesta persona és propietària i forma part de l'equip directiu del Grup Sanchiz, una empresa dedicada a l'activitat ramadera, gestió de residus, plantes de biogàs i fotovoltaiques, que ha sigut sancionada per abocaments excessius de purins generats a la seua granja de Balsa de Ves, a Albacete."

Així mateix, ha afirmat que el Grup Sanchiz ha sigut acusat d'irregularitats laborals, de falta de benestar animal i d'ocultació d'informació respecte als seus plans d'abocaments.

"Una persona amb aquests conflictes d'interessos no pot estar davant d'aquestes responsabilitats públiques, és inacceptable", ha manifestat la parlamentària.

Per això, Compromís ha presentat iniciatives parlamentàries perquè el conseller explique per què no ha tingut en compte que aquesta persona "encara consta com a directiva d'un grup empresarial que ha rebut sancions per irregularitats i ocultació de dades de l'impacte ambiental de les seues activitats".

Per la seua banda, el portaveu adjunt del PSPV, Arcadi España, ha demanat al Consell que “expliquen si la seua situació i els seus interessos personals són compatibles amb l'exercici del càrrec". Ha afegit que "per descomptat, presentarem iniciatives parlamentàries i preguntes perquè aclarisquen la situació”.

Mentrestant, des de la vicepresidència del Consell, asseguren que Vicente Barrera compleix escrupolosament la llei. El butlletí del registre mercantil encara no ha publicat el cessament al capdavant de les empreses que administra.

També et pot interessar

stats