Compromís porta a Antifrau la possible incompatibilitat de Barrera

Baldoví ha presentat una denúncia per presència del vicepresident com a administrador en set empreses i demana a Mazón que li òbriga un expedient

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, presenta una denúncia en Antifrau
El síndic de Compromís, Joan Baldoví, presenta una denúncia en Antifrau / Compromís
11 de setembre 2023 - 12:44

El síndic de Compromís en les Corts, Joan Baldoví, ha presentat aquest dilluns en l'Agència Valenciana Antifrau (AVAF) una denúncia per la possible incompatibilitat del vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, per la seua presència com a administrador en set empreses un mes i mig després del seu nomenament en el Consell.

Amb aquesta denúncia, la coalició nacionalista pretén que Antifrau investigue "si realment Barrera ha incorregut en incompatibilitat" i que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, li òbriga un expedient per a depurar responsabilitats. A més, vol que el vicepresident retorne els diners públics que parer seu ha cobrat indegudament des que va ser nomenat el passat 19 de juliol.

Si haguera incorregut en incompatibilitat, Baldoví ha advertit que la Llei d'incompatibilitats de la Generalitat és clara i parla d'inhabilitació per a exercir un càrrec públic durant cinc anys. "Evidentment, si s'ha incomplit la llei demanarem que s'aplique", ha declarat abans de registrar la denúncia.

Segons ha defensat, en el moment en el qual Mazón va nomenar Barrera, que forma part de la quota de Vox en el Consell, aquest hauria d'haver cessat en totes les empreses per a no incórrer en una "flagrant" incompatibilitat.

Per tant, Baldoví ha rebutjat l'afirmació del president i líder del PPCV que Barrera està "en perfecte termini de fer les coses bé" i ha avisat que la responsabilitat de Mazón seria la d'"haver intentat encobrir" la incompatibilitat i fer "desistiment de funcions" per no obrir un expedient.

La setmana passada, tant Compromís com el PSPV van anunciar que demanaran la compareixença del vicepresident en les Corts perquè done explicacions. Per contra, PP i Vox van defensar que hi ha un termini de dos mesos per a realitzar la tramitació corresponent i van reivindicar l'"honradesa" del Consell.

També et pot interessar

stats