L'oposició reclama que s'abaixe el sou als alts càrrecs i assessors del govern valencià

Comença el primer dels tres dies de debat de les esmenes parcials dels grups polítics als pressupostos de la Generalitat

aquest dilluns a les Corts
Debat de les esmenes parcials als pressupostos aquest dilluns a les Corts / À Punt NTC

Aquest dilluns s'ha iniciat el primer dels tres dies de debat de les esmenes parcials dels grups polítics als pressupostos de la Generalitat per al 2022. Si no hi ha sorpreses, cap d'elles prosperarà i el dia 22 s'aprovaran definitivament els comptes.

Primera sessió i l'oposició en bloc ha reclamat que s'abaixe el sou als alts càrrecs i assessors del govern valencià. Per la seua banda, el Botànic ha avançat que no donarà suport a cap de les esmenes presentades per l'oposició i destaquen l'arribada dels fons europeus per a la reconstrucció.

El diputat del PP, Rubén Ibáñez, ha exigit que s'abaixen el sou un 2%, com ho han fet els diputats, perquè la societat valenciana no està per a augments de sou". Llanos Masó, de Vox, ha destacat que el Botànic "és una festa d'ingressos i un festival de despeses".

Els populars també reclamen que s'elimine l'anomenada "partida reivindicativa", "una fantasia pressupostària", han dit, en referència als 1.300 milions d'euros per a equilibrar l'infrafinançament.

Toni Woodward, de Ciutadans, aposta per crear plans d'ajudes directes i ha parlat de "la necessitat del fons de reconstrucció, el fons de l'habitatge i el fons de complement salarial".

Per contra, Aitana Mas, de Compromís, ha dit que "no es tracta de posar-hi un pedaç, sinó mesures estructurals que suposen una facilitat en la vida de la ciutadania".

Segons el socialista José Muñoz, PP, Vox i Ciutadans "fan una oposició destructiva i volen el poder pel poder". En la mateixa línia s'ha pronunciat el diputat d'Unides Podem, Ferran Martínez, que afirma que els grups de l'oposició "se situen en una posició altament insostenible".

També et pot interessar

stats