L’oposició de Mutxamel recorre contra el canvi de nom de l’avinguda d'Enric Valor pel d'avinguda d’Espanya

PSPV, Compromís i Podem consideren que no es va fer de manera correcta el tràmit per a la inclusió d’una esmena

L'escriptor i lingüista Enric Valor, en una imatge d'arxiu
L'escriptor i lingüista Enric Valor, en una imatge d'arxiu / Arxiu RTVV

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Mutxamel (PSPV, Compromís i Podem) han presentat un recurs de reposició en què reclamen que s'anul·le el ple de dijous pel qual es va substituir el nom de l’avinguda d'Enric Valor pel d'avinguda d’Espanya. L’escriptor Enric Valor ja no té un carrer dins del nucli urbà de Mutxamel (governat per PP i Ciutadans) sinó un vial, de vora un quilòmetre, que connecta la localitat amb l’autovia.

L’oposició considera que durant el ple no es va ferde manera correcta el tràmit per a la inclusió d’una esmena, ja que es va presentar verbalment quan s’havia de fer 24 hores abans del ple amb còpia als portaveus dels grups, cosa que denuncien que no va ocórrer.

En concret, l'orde del dia del ple recollia el punt "3.3.2. Modificació Seccionat Territori Municipal", en el qual hi havia previstos una sèrie de canvis en la llista de carrers, entre ells, el canvi de denominació de l'avinguda d'Enric Valor pel d'avinguda d'Espanya.

No obstant això, l’oposició remarca que el PP i Cs van presentar una esmena una vegada iniciada la sessió per a modificar un acord plenari de l'any 2003 sobre aquest tema i poder denominar una altra avinguda amb el nom d'Enric Valor. Per això, considera que aquest tràmit no s'ha realitzat "correctament", per la qual cosa han presentat un recurs per a demanar la nul·litat de la sessió.

"L'esmena presentada va ser introduïda de viva veu (in voce) abans de ser debatut el punt, saltant-se per tant els tràmits del art. 99 del Reglament orgànic municipal de l'Ajuntament de Mutxamel. En el seu apartat segon deixa ben clar que ha de presentar-se vint-i-quatre hores abans de la sessió i ha de donar-se trasllat de la còpia de l'esmena als portaveus dels grups municipals representats, cosa que no va ocórrer", indiquen els tres partits a través d’un comunicat.

Així mateix, PSPV, Compromís i Podem consideren que l'equip de govern va fer una esmena a la seua proposta inicial "afegint-hi un nou acord després del renou i indignació generada per Mutxamel i la societat civil per la retirada del nom de l'avinguda d'Enric Valor".

 

També et pot interessar

stats