L'oposició diu que els comptes de 2023 són “electoralistes” i “ineficaços”

El Partit Popular, Ciutadans i Vox asseguren que els comptes generen més deute i no retallen en “despesa innecessària”

Ximo Puig compareix en el debat de politica general a les Corts
Imatge d'arxiu del debat de política general a les Corts / À Punt

Els partits de l'oposició a les Corts, en una primera lectura dels pressupostos de la Generalitat per a 2023, han criticat aquest dilluns els comptes, sobre els quals han assegurat que són electoralistes, ineficaços, amb més impostos i que generen més deute.

Des del Partit Popular, el portaveu d'Hisenda a les Corts, Rubén Ibáñez, ha assenyalat que els comptes de l'any que ve són "el primer cartell electoral del Consell de Ximo Puig", perquè ha assegurat que "porten aparellada una pujada d'impostos que col·loquen la Comunitat Valenciana com els líders a Espanya amb els impostos més alts".

El diputat popular ha criticat en un comunicat que els pressupostos suposen "un creixement galopant del deute i que les generacions futures seran encara més pobres que les actuals" gràcies a les polítiques del president del govern valencià. En la seua opinió, "és sorprenent l'acte d'il·lusionisme" que presenten, perquè l'execució a 30 de setembre del pressupost de 2022 xifra en un 20% les inversions dutes a terme.

Pel que fa a Ciutadans, la síndica en les Corts, Ruth Merino, ha denunciat que el projecte de pressupostos "continuarà disparant un deute que és insuportable per als valencians i valencianes". A més, ha advertit que "s'incrementen els ingressos de manera excessiva, uns ingressos que després mai arribaran".

Segons la síndica de Ciutadans, les llistes d'espera de sanitat, de dependència o les taxes de pobresa i de desocupació han anat augmentant durant els huit anys de tripartit. “Des de 2015 els comptes s'han duplicat, però veiem que la qualitat de vida dels valencians ha empitjorat”, ha lamentat Merino.

Finalment, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Vox en el Parlament valencià, Llanos Massó, ha lamentat que el projecte és "una vegada més la mateixa" i ha denunciat que el Consell "no retallarà en despesa política innecessària".

Sobre el projecte de comptes autonòmics, Massó ha assegurat que "no es parlarà de reducció de subvencions als partits polítics, sindicats o patronal quan els valencians i valencianes no poden pagar el rebut de la llum”. "Malgrat ser un any en què hi ha hagut una recaptació important i estan escurant la butxaca de la ciutadania, no hi haurà gens de reducció de la despesa", ha criticat la diputada.

També et pot interessar

stats