L’oposició carrega contra el discurs de Puig que consideren allunyat de la realitat

El PP assegura que les paraules del president suposen una opa hostil a la Conselleria de Sanitat i Ciutadans les qualifica de míting.

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó
El síndic de Ciutadans, Toni Cantó / À Punt NTC

L’oposició s’ha mostrat molt dura a l’hora de valorar la intervenció del president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el primer dia del debat de política general. Els partits han coincidit a qualificar de “decebedor” i d’allunyat de la realitat el discurs del president del Consell.

La diputada del PP, Eva Ortiz, ha considerat el discurs de Puig de “decebedor”. Ortiz ha lamentat el que ha qualificat d’anuncis buits de contingut i sense concretar en assumptes que en molts casos no depenen de la Generalitat. La diputada popular ha remarcat que la intervenció del president del Consell suposa una “opa hostil” a la conselleria de Sanitat i ha lamentat que s’anuncie la creació de més institucions en un moment complicat en l’àmbit pressupostari.

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, ha qualificat de “míting” la intervenció de Puig. Cantó s’ha mostrat sorprés pels anuncis i promeses “allunyats de la realitat”. El diputat de Ciutadans també ha remarcat que el president del Consell no ha parlat del Botànic durant la intervenció i ha recordat que moltes de les mesures de què parla Puig no depenen de la Generalitat sinó del govern espanyol o de Brussel·les.

Des de Vox, el seu portaveu, José María Llanos, l’ha qualificat també de “decebedor” i ha considerat que Puig no pot defensar cap actuació perquè falta iniciativa en tots els àmbits.

Finalment, els partits socis del govern del Botànic, Unides Podem, Compromís i el PSPV-PSOE, han tancat files i han valorat positivament les paraules de Puig.

També et pot interessar

stats