L’oposició acusa la consellera de Justícia d’“escapista” per no donar explicacions dels últims incendis

El síndic popular, Miguel Barrachina, assegura que el Botànic va contractar 5.046 treballadors "sense autorització"

Elisa Núñez, consellera de Justícia, en les Corts / Jorge Gil (Europa Press)

L'oposició a les Corts ha acusat aquest dimarts el govern valencià de fugir del control parlamentari. PSPV i Compromís, en el marc de la darrera Junta de Síndics, han assenyalat en primera persona la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, perquè asseguren que no vol donar explicacions en seu parlamentària sobre els últims incendis forestals a la Comunitat Valenciana.

El síndic socialista, José Muñoz, ha titllat Núñez d'"escapista" perquè "no compareixerà fins març en comissió", fet que ha qualificat d'"inacceptable". Per part seua, el síndic valencianista, Joan Baldoví, ha parlat d'"autèntica ignomínia" que s'hagen posat "vetladament sospites contra els bombers forestals".

Tant el síndic de Vox, José María Llanos, com la titular de Justícia ho neguen. "Cap escapisme: agenda, conveniència, oportunitat...", ha raonat el portaveu ultradretà.

Pel que fa a les acusacions de corrupció sistèmica que els han llançat els síndics de PSPV i Compromís, després de la Junta de Síndics, el PP ha contraatacat amb l'anunci d'una comissió d'investigació sobre el sector públic instrumental en l'etapa del Botànic. El síndic popular, Miguel Barrachina, ha xifrat en 5.046 els treballadors que s'haurien contractat "sense autorització".

Els grups de govern reiteren la política de mà estesa per a grans consensos, com la Mesa de l'Aigua, a la qual l'oposició no dona credibilitat.

També et pot interessar

stats