El Consell soterra la Unitat Valenciana d'Emergències projectada pel Botànic

El govern valencià apel·la a l'eficiència de la despesa pública i el risc de duplicitats per a tancar la iniciativa

Bombers forestals en una imatge d'arxiu
Bombers forestals, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Consell de PP i Vox ha soterrat el projecte de la Unitat Valenciana d'Emergències, que va dissenyar el govern del Botànic a proposta de la Conselleria de Justícia i Interior. El govern valencià ha aprovat el decret que deroga la iniciativa, una decisió que la portaveu Ruth Merino ha justificat en raons organitzatives del sector públic instrumental i d'eficiència de la despesa, a causa de "l'important esforç pressupostari" que s'atribueix al projecte. 

Merino ha emmarcat la suspensió en el procés de revisió a fons del sector públic iniciat per la Generalitat per a frenar la creació del nou ens a fi d'evitar possibles duplicitats. Segons ha explicat, el Consell aposta per altres fórmules de coordinació d'emergències, com una llei general, perquè entén que assegura una eficiència més gran en la despesa pública.

La comissió de la despesa pública es reunirà divendres

La nova comissió interdepartamental per a racionalitzar la gestió dels fons públics es reunirà per primera vegada divendres, segons ha anunciat la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública. A la trobada estan convocats els representants dels servicis econòmics de totes les conselleries.

Segons Merino, la comissió analitzarà "l'eficiència de cada euro dels valencians" destinat a polítiques públiques, començant per una comparativa amb la d'altres autonomies el 2022, que va ser l'últim exercici tancat.

També et pot interessar

stats