L'ONU amplia la seua base de Quart de Poblet amb personal de més agències internacionals

El centre actualment frega ja els 600 treballadors i hi està arribant personal d'agències com Unicef o l'Organització Internacional de Migracions

Calabuig i Ramanathan
Calabuig i Ramanathan / GVA

La base de l'ONU a Quart de Poblet (Horta Sud), centre neuràlgic de les operacions de Nacions Unides en tota l'àrea mediterrània, continua creixent. I ho farà amb la implantació de més agències internacionals, segons ha explicat aquest dimecres el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

El responsable polític valencià s'ha reunit amb l'interventor general de comptes de l'ONU, Chandramouli Ramanathan, en el Palau de la Generalitat. El secretari autonòmic ha recordat que la base de l'ONU situada a Quart va començar sent una base xicoteta, amb 50 persones i dedicada fonamentalment a les telecomunicacions i a donar suport a les missions de pau, però “ha anat creixent i, en aquests moments, ja té prop de 600 persones i cada vegada té una importància més determinant en el conjunt dels organismes de Nacions Unides”.

Ara s'unirà personal d'agències com ara d'Unicef o de l'Organització Internacional de Migracions. "Cada vegada més agències de l'ONU estaran presents en la base de Quart", ha emfatitzat Calabuig amb orgull.

També et pot interessar

stats