La base de l'ONU de Quart de Poblet ampliarà la plantilla en 250 persones

El centre ofereix des de València serveis de ciberseguretat a totes les agències, alberga un gran centre d'anàlisi de dades i comptarà amb un servei en el núvol

El secretari general de Nacions Unides, Antonio Guterres, la ministra Arancha González Laya, i el president, Ximo Puig, durant la visita del centre de Nacions Unides a Quart de Poblet
El secretari general de Nacions Unides, António Guterres, la ministra Arancha González Laya, i el president, Ximo Puig, durant la visita del centre de l'ONU a Quart de Poblet / Biel Aliño (Efe)

Amb la visita del secretari general de l'ONU, António Guterres, l'organització ha celebrat els 10 anys de la base a Quart de Poblet, centre neuràlgic de les operacions de Nacions Unides en tota l'àrea mediterrània. Un centre que guanya pes, amb la futura incorporació de 250 professionals més en els pròxims mesos i la incorporació de noves agències de l'organització com a Unicef, que preveu portar a la seu valenciana unes cent persones, o l'Organització Internacional de Migracions, amb cinquanta.

En aquests moments treballen al Centre de la Informació i les Comunicacions de l'ONU (Unictf) unes quatre-centes persones, i més de dues-centes es concentren al Centre Internacional de Computació (Unicc), que des de València, dona suport a les missions de pau de l'organització.

La Unicc va ser creada per Nacions Unides ara fa cinquanta anys per a donar serveis de tecnologia i innovació a tot el sistema de Nacions Unides i a altres organismes internacionals, segons ha explicat el seu director, Sameer Chauhan. Aquesta agència es va assentar a la base de Quart de Poblet fa una dècada i té seus a Itàlia, Suïssa i els Estats Units. Des d'ací, donen suport a unes setanta organitzacions de l'ONU i altres com l'OCDE o els bancs asiàtic i africà de desenvolupament.

El seu director, Sameer Chauhan, ha avançat que preveuen que la plantilla cresca fins a les tres-centes persones a València per a l'any que ve. De fet, Chauhan ha destacat que la de València és l'oficina més gran que té l'agència a tot el món, i que estan plantejant ampliar-la. També és l'organització de l'ONU més gran assentada a Espanya.

Serveis de ciberseguretat i anàlisi de dades

Des de València, la Unicc ofereix serveis de ciberseguretat a totes les agències de l'ONU; alberga un gran centre d'anàlisi de dades que monitora la informació les 24 hores del dia, i comptarà, a més, amb un servei en el núvol per al conjunt de Nacions Unides.

La Unicc ha optat per València com a centre d'excel·lència tecnològica i per a la seua expansió, a causa del talent que ha trobat en aquesta regió, i al potencial de gent especialitzada i molt preparada que hi ha, han explicat des de l'organisme.

"Aquest centre és extraordinàriament important per a la vida quotidiana de Nacions Unides i dona un suport permanent a les activitats de l'organització a tot el món, en particular a les de manteniment de la pau i les activitats humanitàries" António Guterres - Secretari general de l'ONU

El secretari general de l'ONU ha destacat que aquest centre és extraordinàriament important per a la vida de cada dia de Nacions i ha assenyalat a més que dona un suport permanent a les activitats de l'organització a tot el món, sobretot en el manteniment de la pau i les activitats humanitàries.

Una visita en la qual Antónia Guterres ha estat acompanyat del president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, que ha destacat que aquesta tecnologia i seguretat digital servisca per a construir la pau. "Estem en un lloc en el qual la tecnologia, la ciberseguretat, els mitjans digitals ens han d'ajudar a construir la pau, l'estabilitat, el desenvolupament humà i el respecte dels drets humans", ha apuntat la ministra.

També et pot interessar

stats