L'oferta sanitària del PSPV: reforçar l'atenció primària i la salut mental, ambulatoris 24 hores i deduccions per dentista i òptica

El candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, referma l'aposta en la salut pública amb 2.000 milions més de pressupost, que contraposa a l'alternativa privatitzadora de l'oposició al Botànic

El cap del Consell, Ximo Puig, atén als mitjans de comunicació després de la trobada amb personal sanitari
El cap del Consell, Ximo Puig, atén els mitjans de comunicació després de la trobada amb personal sanitari / À Punt NTC

Atenció ambulatòria 24 hores en tots els departaments, reforçar l'atenció primària assegurant-hi el 25% del pressupost, incorporar psicòlegs clínics als centres de salut o ampliar la cartera de cobertures i subvencions, des d'audiòfons a despeses corrents per a celíacs. Són algunes de les propostes en matèria sanitària del PSPV-PSOE, promet per a la pròxima legislatura. Les ha repassades el president de la Generalitat i candidat socialista en les autonòmiques del 28M en una trobada amb sanitaris a la Facultat de Medicina de la Universitat de València.

Puig ha confrontat l'aposta socialista per la sanitat pública amb la referència catastrofista que es fa des de l'oposició, advertint que "quan es denigra la salut pública s'està intentant abonar el camí a la privatització" i recordant que en autonomies com Madrid, el 40% de la població té alguna cobertura privada. El candidat ha situat l'oferta socialista en el camp sanitari en sis eixos i un augment progressiu del pressupost de 8.000 a 10.000 milions en la pròxima legislatura.

El secretari general del PSPV-PSOE ha compromés una inversió de 1.400 milions en infraestructures, que ha concretat en l'ampliació i reforma d'hospitals (Baix Segura, Torrevella, Ontinyent, el nou Arnau de Vilanova o el Clínic de València) i la construcció de 38 centres de salut nous, quatre hospitals de dia de salut mental i 21 d'aguts. De tota la xarxa sanitària, Puig ha situat en la prioritat l'atenció primària, que promet reforçar estirant el pressupost sanitari consolidat fins al 25% del total. Promet atenció 24 hores ambulatòria de cada departament i ampliar la cartera de serveis als ambulatoris, incorporant, per exemple, psicòlegs clínics per a millor l'atenció en salut mental, una altra de les àrees que promet reforçar.

També anticipa més transparència, amb la possibilitat de conéixer els temps reals d'espera des de l'app. En la nova cartera de serveis compromesa figura la reconstrucció del mugró i l'acompanyament psicològic per càncer de mama, l'atenció geriàtrica en cada departament i millores en el diagnòstic, com la prova del taló en nadons, la bronquiolitis infantil o els càncers de còlon i pulmó. Tota l'atenció, ha explicat, es vol reorganitzar des d'un nou servei valencià de salut destinat a aprofitar sinergies per a millor l'eficiència en l'atenció i la inversió.

Ajudes per a celíacs i audiòfons

Menció a banda mereix l'anunci de Puig de compensar amb noves ajudes i subvenciones una part de les despeses bàsiques que queden fora de la cobertura sanitària pública, com ulleres, despeses odontològiques, audiòfons o els costos de la dieta dels celíacs, entre altres desembossaments, que el candidat socialista s'ha compromés a abordar amb l'associació de persones afectades.

En opinió de Puig, són "propostes realistes i assumibles" per a millorar l'atenció a la ciutadania i la redistribució de la riquesa del territori, que ha emmarcat en la proposta "realista, ambiciosa i fonamentada de progrés" dels socialistes valencians.

Tenim l'oportunitat de liderar una revolució verda. Ens estem jugant mirar al futur o tornar a la corrupció i el balafiament del PP

"El diumenge els valencians han de decidir si mirem cap avant, amb un projecte que ha suposat 450.000 llocs de treball i un avanç substancial en coses bàsiques del dia a dia, o tornem arrere, al passat de corrupció, l'atur o el balafiament que va significar el PP" ha destacat Puig, insistint en l'argumentari dels últims dies. "El PP, ara PP-Vox signifiquen el retorn al pitjor dels nostres passats. La Comunitat Valenciana no pot perdre un minut més; estem bé, però hem d'estar molt millor. I tenim una enorme oportunitat, perquè es produirà una revolució verda que estem en condicions de liderar. Hem passat de la Fórmula 1 fracassada, a la gigafactoria de Volkswagen i noves inversions. Això ens estem jugant. Passat o futur. I creiem que no estem en condicions de mirar al passat", ha explicat Puig en una nova crida al vot a la ciutadania, en la recta final de campanya.

També et pot interessar

stats