L'exalcalde de Sagunt accepta l'oferiment de declarar voluntàriament pel cas Flotador

S'investiguen indicis de prevaricació, malversació i falsedat documental per la gestió de l'aigua potable durant el govern del Partit Popular.

Alfredo Castelló en una imatge d'arxiu

L'exalcalde de Sagunt, Alfredo Castelló, ha acceptat l'oferiment del jutjat de primera instància de la capital del Camp de Morvedre, que ha demanat a l'exalcalde popular que comparega  voluntàriament abans d'elevar la causa al TSJ  de la Comunitat Valenciana malgrat ser aforat. La jutgessa veu indicis de prevaricaió i malversació per la gestió de l'aigua potable, que es va privatitzar el 2009, en l'anomenada operació Flotador.  Castelló , que en l'actualitat és diputat a les Corts, ha confirmat als mitjans que accepta l'oferiment. 

Aquesta causa investiga presumptes irregularitats en el concurs per la gestió municipal de l'aigua entre 2007 i 2011, durant el govern del Partit Popular, etapa en què Aigües de València va guanyar el concurs públic i es va constituir una societat mixta. Ara s'investiguen no només irregularitats en l'adjudicació del concurs, sinó també un forat en la hisenda pública de 24 milions d'euros.

"Si s'ha comés una il·legalitat en l'adjudicació d'aigües cap a Aigües de València, ha de revertir-se i el servei ha de ser municipal de nou", ha manifestat a À Punt NTC Roser Maestro, consellera delegada en Aigües de Sagunt i delegada de l'Aigua de l'ajuntament.  

Aquest dimarts han detingut set implicats dins l'operació Flotador, que es troben en llibertat provisional perquè la jutgessa ha considerat que no hi ha risc de fuga. Entre ells hi ha l'exregidora del PP encarregada de l'àrea de contractació municipal entre el 2007 i el 2011, i l'exdirector general d'Aigües de València, Francisco Zorrilla. Se'ls imputen els delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental. 

També et pot interessar

stats