L'eurodiputada Rodríguez-Piñero veu clau que "Europa tinga autonomia estratègica en defensa"

La socialista qualifica Putin "d'amenaça" perquè pretén engrandir Rússia siga com siga. Tot i això, no creu que es plantege entrar en un país de la Unió Europea, "encara que cal estar-hi preparats"

La diputada del PSOE al Parlament Europeu Inmaculada Rodríguez-Piñero en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El president rus, Vladímir Putin, ha revalidat, en unes eleccions sense rivals, un cinqué mandat fins a l'any 2030. En una entrevista en Les notícies del matí, la diputada del PSOE al Parlament Europeu Inmaculada Rodríguez-Piñero ha definit Putin com una amenaça per a la Unió Europea.

Rodríguez-Piñero qualifica Putin d'amenaça perquè pretén engrandir Rússia siga com siga. Tot i això, assegura que no creu que Putin es plantege entrar en un país de la Unió Europea, encara que cal estar-hi preparats.

"Crec que Europa ha d'estar preparada per a un entorn en què Rússia vulga avançar més, però no considere que es plantege atemptar contra un país de la UE", ha assegurat.

De totes maneres, reconeix que Putin "és una amenaça perquè el seu objectiu és engrandir el país que té i no repara en mitjans i instruments, com hem vist amb l'ocupació i la guerra amb Ucraïna".

La diputada ha explicat que el president rus vol imposar un model de desenvolupament a costa de la UE, i per això és important que "Europa tinga una autonomia estratègica en defensa, és clau".

En les eleccions de juny "està en joc el model d'Europa que volem"

Sobre les eleccions de juny a la Unió Europea, l'eurodiputada socialista afirma que en aquests comicis "està en joc el model d'Europa que volem, ja que els ciutadans necessiten que Europa els defense i els faça ser més pròspers".

"Cap país per si sol pot fer front als reptes que tenim, i Europa necessita enfortir-se, ser molt més poderosa, més influent en un món en què la separació de dos blocs entre els Estats Units i la Xina cada vegada és més gran, i amb el triomf de Trump encara ho serà més".

Cap país per si sol no pot fer front als reptes que tenim, i Europa necessita enfortir-se, ser molt més poderosa, més influent en un món on la separació de dos blocs entre els Estats Units i la Xina cada vegada és més gran

Uns comicis en els quals Inmaculada Rodríguez-Piñero no tornarà a presentar-se. Amb aquesta legislatura que acabarà al juny, en suma dues com a europarlamentària.

Els motius ha dit que són personals: "Crec que és bona la renovació, i dues legislatures és un període raonable. Fa molts anys que visc fora i tinc ganes d'estar a casa".

També et pot interessar

stats