L'EMT prorroga també sis mesos la gratuïtat dels autobusos per als menors de 30 anys

La mesura és semblant a l'anunciada fa uns dies pel president Puig per al metro i el tramvia

Parada d'autobús urbà de València del carrer Xàtiva, al centre de la ciutat
Parada d'autobús urbà de València del carrer Xàtiva, al centre de la ciutat / À Punt NTC

L'Ajuntament de València segueix la decisió anunciada fa uns dies pel Consell de prorrogar la gratuïtat del transport públic per a joves de fins a 30 anys durant sis mesos més. La gratuïtat també s'aplicarà als autobusos de la ciutat de València, segons ha anunciat aquest dimarts l'alcalde Joan Ribó.

La mesura serà efectiva fins al 31 de juliol de 2023. “L'EMT prorrogarà sis mesos més la gratuïtat perquè els joves puguen continuar beneficiant-se d'aquesta mesura i fomentar l'ús del transport públic durant tot el curs acadèmic”, ha afirmat Ribó. L'alcalde ha explicat que s'ha renovat l'acord “molt positiu” amb la Generalitat “per a finançar conjuntament aquesta ampliació que beneficia a la ciutadania de València, els pobles i l'àrea metropolitana on presta servei l'EMT”. “És important continuar ajudant les persones a mitigar els efectes de la inflació a través de mesures que també contribueixen a avançar en el nostre objectiu de descarbonització de la ciutat”, ha afegit en un comunicat.

La mesura de la gratuïtat per a menors de 30 anys va ser aprovada el mes d'octubre passat i estava previst que finalitzara el pròxim 15 de gener. Gràcies a aquesta pròrroga, les persones menors de 30 anys podran continuar viatjant de manera gratuïta en els autobusos municipals durant el primer semestre del 2023.

“Mantenim els esforços econòmics necessaris per a facilitar la mobilitat en transport públic amb accions que reforcen els autobusos municipals com la millor opció per a desplaçar-se per una ciutat cada vegada més sostenible i saludable”, ha assenyalat per la seua part el president de l'EMT, Giuseppe Grezzi.

També et pot interessar

stats