L'AVL demana que el valencià "s'aparte de la baralla política"

Ramon Ferrer remarca que la llei de creació de la institució ja preveu que s'allunye la llengua de l'electoralisme.

El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, en una imatge d'arxiu
El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, en una imatge d'arxiu / Les Corts

El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, ha subratllat aquest dimecres que la llei de creació de la institució tracta d'"apartar de la baralla política una cosa tan seriosa com és la llengua”. És per això, que ha reclamat als polítics que “deixen de guanyar o perdre vots jugant amb la llengua” i més en campanya electoral “quan la boca es calfa moltes vegades". 

Ferrer s'ha pronunciat així arran de les declaracions sobre el valencià del candidat de Ciutadans a presidir la Generalitat, Toni Cantó, i l'alcaldable a València del Partit Popular, María José Català, rebutjant la unitat de la llengua.

D'altra banda, el president de l'AVL, preguntat per la possibilitat que Català accedisca a l'alcaldia i vulga canviar el topònim de 'València' per 'Valéncia', ha assenyalat que l'Acadèmia, després d'una anàlisi forta i de demanar informes, “va decidir en una votació el que ha decidit, i això és el que va a missa". Cal recordar que en 2016 el ple de l'AVL va aprovar l'informe que considera adequada la grafia 'València' "des del punt de vista històric i lingüístic".

També et pot interessar

stats