L'Audiència de València manté el secret en la investigació del cas Alqueria

Desestima el recurs de Jorge Rodríguez i considera que és necessari per a evitar una possible destrucció de proves.

Jorge Rodríguez
Jorge Rodríguez

L'Audiència Provincial de València ha confirmat la decisió del jutjat d'instrucció número 9 de València de mantindre el secret de les actuacions en l'anomenat cas Alqueria. La sala ha desestimat el recurs d'apel·lació plantejat per l'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, un dels sis investigats en la causa.

L'anomenat cas Alqueria investiga irregularitats en les contractacions en Divalterra, una empresa de capital públic dependent de la Diputació. Rodríguez, dos assessors i tres alts càrrecs de Divalterra, van quedar detinguts el passat mes de juny per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

Segons la resolució, "concorren raons vàlides per a decretar el secret de les actuacions, que s'advertix com a necessari i proporcional a les finalitats de la mateixa investigació penal". Per a l'Audiència, "en aquestes condicions i amb la finalitat d'evitar ràpides reaccions defensives, amb possible destrucció de proves o ocultació d'indicis, resulta correcta la conducta de l'instructor".

També et pot interessar

stats