L'Audiència de València condemna a tres anys i mig de presó l’exalcalde de Gandia per malversació

El tribunal el condemna com a autor d'un delicte de malversació i, a més de la pena de presó, li reclama el pagament d'una indemnització solidària amb Ricardo Manuel Faura

L'exalcalde Gandia, Arturo Torro en una imatge d'arxiu
L'exalcalde Gandia, Arturo Torró, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona / Europa Press

La secció segona de l'Audiència Provincial de València ha condemnat l’exalcalde popular de Gandia (Safor) Arturo Torró a la pena de tres anys i mig de presó per malversació en l'adjudicació dels serveis de comunicació audiovisual entre els anys 2012 i 2015 al consistori, el conegut com el cas Tele7.

Així es recull en la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, en què el tribunal el condemna com a autor d'un delicte de malversació i, a més de la pena de presó, li reclama el pagament d'una indemnització solidària amb Ricardo Manuel Faura, exadministrador de la mercantil Comarques Centrals Televisió, de 135.812,50 euros a l'Ajuntament de Gandia. Faura també ha sigut condemnat a un any i nou mesos de presó com a cooperador de la malversació.

A més, l'Audiència imposa a Arturo Torró, també expresident del consell d'administració d’IPG, una inhabilitació absoluta de sis anys i sis mesos. D'altra banda, el tribunal absol dels fets delictius les cinc persones més que estaven acusades en el procediment.

Durant la vista, Torró es va declarar innocent i va destacar que ningú va posar mai cap entrebanc a la gestió de les televisions: "Tot eren aplaudiments perquè es veia més la televisió que abans i a menys de la meitat del cost que abans", va assenyalar.

Torró: "Els temps delaten una lletja intencionalitat i manipulació"

Torró ha reaccionat a la notícia amb un comunitat que ha iniciat indicant que la sentència encara es pot recórrer. A més, assegura que el fet que s'haja anunciat la condemna quan falta un mes per a les eleccions delata una "lletja intencionalitat i manipulació". En aquest sentit, ha acusat directament el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska i la ministra de Ciència i Innovació i també exalcaldessa de Gandia, Diana Morant, de conéixer el contingut de la sentència abans de la seua publicació aquest dijous per l'Audiència de València.

D'altra banda, el PP de Gandia assegura que es desmarca de "qualsevol activitat vinculada a la sentència" del cas Tele7, així com de les persones condemnades que "no ostenten cap mena de càrrec ni representació pública en l'actualitat". En un comunicat, mostra respecte i compromís amb la justícia i les decisions que adopte, així com amb qualsevol pronunciament que es desprenga de les institucions judicials de qualsevol àmbit.

Morant diu que s'ha "fet justícia" i recorda que "ser corrupte té un preu"

Després de conéixer la sentència, la ministra de Ciència i Innovació ha assegurat que aquest dijous "s'ha fet justícia". "Ser corrupte té un preu, que és la presó, i Torró ja sap el que li costarà", ha manifestat Morant aquest dijous en declaracions als mitjans a Sagunt, des d'on s'ha mostrat "molt orgullosa" d'haver "tret un corrupte de la butaca de l'alcaldia de Gandia", que ella va ocupar entre 2015 i 2021. 

"Hui s'ha fet justícia perquè els diners de la ciutadania és sagrat", ha manifestat, alhora que ha argumentat que la persona "que roba, si es pot demostrar, té una pena de presó, i Torró haurà de pagar-la".

També et pot interessar

stats