L'Audiència Provincial de Madrid avala el cartell de Vox com a "legítima lluita ideològica partidista"

El tribunal confirma l'arxivament de la causa per delicte d'odi que havia decretat un jutjat de Madrid

El cartell de Vox en el metro de Madrid
El cartell de Vox en el metro de Madrid / Marta Fernández (Europa Press)

L'Audiència Provincial de Madrid ha confirmat l'arxivament de la denúncia per possible delicte d'odi del cartell electoral de Vox sobre els menors estrangers. El tribunal l'emmarca en "la legítima lluita ideològica partidista" d'uns comicis, els autonòmics de Madrid, i l'interpreta com "un missatge electoral" més.

La secció segona de l'Audiència desestima així els recursos formulats per la Fiscalia, l'Associació Ciutadana Progressista, Progressa, el PSOE, Podem, Esquerra Unida i la coalició electoral d'Unides Podem contra la decisió d'una jutgessa de Madrid d'arxivar el cas per no veure indicis de delicte d'odi.

En el cartell de Vox, exposat en una estació de rodalia de Madrid, es veia un jove migrant al costat d'una anciana acompanyat del text "Un mena 4.700 euros al mes, la teua àvia 426 euros de pensió/mes" i el lema "Protegeix Madrid, vota segur".

En la seua resolució l'audiència explica que "els excessos verbals que es cometen per uns i altres actors polítics" són habituals en les conteses electorals i que el cartell de Vox cal interpretar-lo "com un missatge electoral dirigit a un col·lectiu molt més nombrós que el dels MENA".

També et pot interessar

stats