L'Audiència de Madrid valida el cartell de Vox contra els MENA

Assegura que afecta "un evident problema social i polític"

El cartell de Vox en el metro de Madrid
El cartell de Vox en el metro de Madrid / Marta Fernández (Europa Press)

L'Audiència Provincial de Madrid ha validat el cartell electoral que va desplegar Vox durant la passada campanya electoral del 4M contra els menors estrangers no acompanyats, en el qual comparava la pensió de jubilació que rep un major amb la despesa mensual dedicada a aquests, per afectar "un evident problema social i polític".

Els magistrats assenyalen que "amb independència de si les xifres que s'ofereixen són o no veraces" aquest col·lectiu representa "un evident problema social i polític, fins i tot amb conseqüències o efectes en les nostres relacions internacionals, com resulta notori".

Així, indiquen que "el cartell pot interpretar-se com un missatge electoral a un col·lectiu molt més nombrós que el dels MENA, en el qual es presenta una crítica gràfica i directa sobre la quantia de les pensions -en particular de jubilació o viduïtat- en contrast amb el que es gasta en altres atencions o finalitats, com és el sosteniment d'aquests joves".

A més, agrega que no cal "qualificar de delictives l'emissió d'unes certes idees, llevat que la seua finalitat siga amenaçar, injuriar o menysprear, és a dir, que fins i tot suposant una crítica, aquesta és legítima si s'expressa de manera que no perseguisca uns fins il·lícits".

Finalment, conclou que entenen que el cartell "es tracta d'un eslògan electoral, que com a tal no permet considerar-lo, mitjançant un ús alternatiu del dret, com unes idees a prohibir mentre se n'han d'admetre unes altres de signe contrari, però tan criticables o més que aquestes".

També et pot interessar

stats