L'Audiència d'Alacant confirma l'absolució de l'exalcalde Luis Díaz Alperi per tres delictes fiscals

L'alt tribunal avala la sentència de 2019 que va exonerar l'exregidor del PP i tres empresaris de defraudar més de 600.000 euros

L'excalde d'Alacant Luis Díaz Alperi en una imatge d'arxiu
L'exalcalde d'Alacant, Luis Díaz Alperi, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Audiència Provincial d'Alacant ha confirmat aquest dimarts l'absolució de l'exalcalde d'Alacant, Luis Díaz Alperi, per tres delictes contra la hisenda pública i un de suborn. El regidor del Partit Popular, que va ser jutjat el maig de 2018 per aquests fets, s'enfrontava a una pena de quasi deu anys de presó, però el tribunal el va exonerar en considerar que no quedava acreditat que defraudara a l'Agència Tributària més de 682.000 euros en declaracions de l'IRPF dels anys 2007, 2008 i 2010, a més de per increments patrimonials no justificats.

La Fiscalia, per contra, demanava que s'anul·lara el juí i que es repetira. Ara, s'ha confirmat l'absolució i no es pot recórrer en contra de la decisió de l'Audiència, que avala el veredicte del magistrat penal que va jutjar Díaz Alperi. La sentència, dictada ara fa dos anys, també exculpava els tres empresaris que estaven acusats, al costat de l'exregidor, com a cooperadors necessaris dels delictes contra Hisenda. 

També et pot interessar

stats