Díaz Alperi, absolt de defraudar Hisenda

Estava acusat de tres delictes contra la hisenda pública i un de suborn.

Díaz Alperi estava acusat de tres delictes contra la hisenda pública i un de suborn
Díaz Alperi estava acusat de tres delictes contra la hisenda pública i un de suborn / À Punt NTC

L'exalcalde d'Alacant, Luis Díaz Alperi, ha sigut absolt de tres delictes contra la hisenda pública i un de suborn. El jutge ha considerat que no queda acreditat que l'exalcalde del Partit Popular defraudara a l'Agència Tributària més de 682.000 euros en declaracions d'IRPF dels anys 2007, 2008 i 2010, a més de per increments patrimonials no justificats.

Segons el titular del jutjat, no hi ha proves que Díaz Alperi simulara un negoci, junt amb l'administrador de l'entitat Taller de Contabilidad SL, perquè l'exalcalde saldara un deute tributari de més d'un milió d'euros l'any 2007, ni tampoc després d'analitzar els canvis de titularitat d'un catamarà i els registrats en el repartiment del capital social de l'empresa propietària d'aquesta embarcació.

Així, el magistrat ha rebutjat que Díaz Alperi generara uns increments patrimonials injustificats de 337.000 i 308.209 euros, els anys 2008 i 2010 i, que defraudara, amb això, 144.862 i 132.468 euros.

Finalment, la sentència també ha absolt Díaz Alperi del delicte de suborn, ja que determina que no ha quedat acreditat que el gerent de la marina esportiva del port d'Alacant li permetera amarrar un vaixell i utilitzar les instal·lacions de forma gratuïta des del 18 de novembre de 2008 al 31 de gener de 2013.

La sentència també exculpa els tres empresaris que estaven acusats, al costat de l'antic regidor, com a cooperadors necessaris d'aquests delictes.

També et pot interessar

stats