L'assessor de Jorge Rodríguez nega haver decidit res sobre els contractes d'alts càrrecs de Divalterra

Continua a l'Audiència de València el juí pel cas Alqueria, que tracta d'esclarir si va haver-hi malversació i prevaricació amb les contractacions en l'empresa pública per a afavorir gent afí a Compromís i el PSPV

Un moment de la quarta sessió del juí pel cas Alqueria
Un moment de la quarta sessió del juí pel cas Alqueria / À Punt NTC

Ricard Gallego, excap de gabinet de Jorge Rodríguez a la Diputació de València, ha negat aquest dimarts haver tingut cap capacitat de decisió en els contractes d'alts càrrecs de l'empresa pública provincial Divalterra que ara estan sota sospita per presumptes irregularitats.

L'Audiència de València ha acollit la quarta sessió del judici del cas Alqueria, que tracta d'esclarir si es cometeren delictes de malversació i prevaricació arran d'una suposada simulació de contractes d'alta direcció en Divalterra, presumptament orquestrada per a beneficiar membres i simpatitzants de Compromís i el PSPV-PSOE.

Igual que va fer dilluns Rodríguez, expresident de la corporació provincial i actual alcalde d'Ontinyent, els processats que han declarat dimarts han optat per respondre únicament les preguntes dels advocats. Per això no s'han pogut sentir les interpel·lacions del fiscal Anticorrupció ni les de les acusacions que exerceixen el PP i Acció Cívica.

Gallego, que actualment és cap de gabinet de Rodríguez en l'alcaldia d'Ontinyent, també s'ha presentat com un desconeixedor del funcionament de l'administració pública. Segons ha explicat, les principals obligacions que tenia eren les àrees de protocol i comunicació, sense cap càrrec en Divalterra, l'antiga Imelsa. Ha aclarit que no tenia obligació d'acudir als consells d'administració d'aquesta empresa pública, encara que a vegades ho feia sense participar en cap decisió de l'òrgan.

Sobre les contractacions de diversos directius per part d'aquesta empresa pública, ha assenyalat que no va tindre constància fins al 2018 de l'existència d'informes contraris a aquestes.

Durant la sessió també ha declarat qui era lletrat assessor del consell, Jorge Cuerda, qui ha negat conéixer personalment a cap membre de l'ens. Ha insistit que el seu lloc "no té ni veu ni vot", ni capacitat tampoc, per a convocar o establir un ordre del dia. Preguntat pels contractes d'alts directius, ha relatat que li van consultar el gener del 2018 sobre ells i que no va veure "cap inconvenient" en el manteniment d'aquesta estructura, creada el 2015. Tot i això, ha puntualitzat que tots els informes que elaborava anaven al responsable del servei jurídic, José Luis Pellicer —un dels denunciants del cas—, qui "no va dir absolutament res".

El fiscal Anticorrupció demana huit anys de presó per a Ricard Gallego i sis per a Jorge Cuerda.

També et pot interessar

stats