L'arquebisbat de Madrid diu que no es pot oposar a soterrar Franco a l'Almudena

L'Església assenyala que la família té una cripta i que té dret a utilitzar-la.

L'arquebisbe de Madrid, el cardenal Carlos Osoro
L'arquebisbe de Madrid, el cardenal Carlos Osoro / Marta Fernández Jara (Europa Press)

L'arquebisbe de Madrid, el cardenal Carlos Osoro, ha dit aquest dilluns que l'Església no es pot oposar a soterrar el dictador Francisco Franco a la catedral de l'Almudena. Osoro ha fet aquestes declaracions en ser preguntat per les intencions de la família Franco de traslladar les restes del dictador des del Valle de los Caídos a la cripta familiar de la catedral amb motiu de l'exhumació.

L'arquebisbe ha dit als mitjans que l'Església no té inconvenient en acollir ningú perquè "sempre ha acollit totes les persones". Osoro ha especificat que la família té en propietat una cripta i que aquesta no forma part de la catedral sinó que és "una església". Sobre això, ha afegit que Franco "com qualsevol cristià, té dret a poder ser soterrat on la família crega convenient".

"Lloc de pelegrinatge? No és qüestió de l'església"

Osoro també ha assenyalat que ni la família ni el govern espanyol s'han posat en contacte amb l'arquebisbat. Sobre la possibilitat que l'Almudena es convertisca en un lloc de pelegrinatge per a visitar les restes de Francisco Franco, el cardenal arquebisbe de Madrid ha dit que és una qüestió que ha de resoldre el govern espanyol i la família. "L'arquebisbat continua tenint la mateixa postura de sempre", ha sentenciat.

També et pot interessar

stats