L’ANC retirarà el seu suport al govern català si no defineix una estratègia per a la república

L’Assemblea posa com a data màxima el 21 de desembre perquè l’executiu de Quim Torra faça la proposta.

L'ANC demana que es pose en marxa el denominat Consell de la República. Europa Press
L'ANC demana que es pose en marxa el denominat Consell de la República. Europa Press

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha exigit al govern que presideix Quim Torra que fixe abans del 21 de desembre una estratègia "única i nítida" per a implementar "la república catalana". A més, li ha advertit que, si no ho fa, deixarà de donar-li suport i organitzarà mobilitzacions al carrer per a criticar l'executiu.

L'entitat ha revisat la seua estratègia política en un plenari extraordinari del secretariat nacional celebrat a Barcelona, en el qual a més s'ha reafirmat que l'únic escenari que veu factible per a materialitzar la república és la via unilateral.

"Demanem al govern que abans del 21 de desembre fixe una única i nítida estratègia per a la implementació de la república catalana. Si continua la dispersió de criteris, l’ANC no acompanyarà el govern i serà crítica i exigent, amb mobilitzacions amb aquesta orientació", ha assegurat la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

Paluzie ha instat a "fer-se a un costat" i abandonar les seues responsabilitats polítiques en el Parlament de Catalunya a tots aquells "que no s'atrevisquen" a fer el pas per a "la implementació de la república".

A més de reclamar una estratègia conjunta abans del 21 de desembre, l'entitat independentista ha demanat que es pose en marxa el denominat Consell de la República.

També et pot interessar

stats