L'alcaldessa de València, sobre el correbou infantil de Vox: "No em sembla malament"

La junta municipal de districte de Ciutat Vella finalment ha ajornat la votació de la proposta de Barrera per a fer espectacle taurí simulat amb un carretó que imita el bou

L'alcaldessa de València, Maria José Catalá
L'alcaldessa de València, María José Catalá, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 de juny 2024 - 12:30 Actualitzat: 03 de juny 2024 - 21:43

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha normalitzat la possibilitat que el districte de Ciutat Vella celebre un simulacre de correguda de bous infantil a proposta de Vox. Catalá ha recordat que en la celebració no hi haurà bous, sinó un carretó que imita l'animal amb un cap simulat sobre una roda, per la qual cosa no hi ha "cap perill per a la població infantil. "A mi no em sembla malament", ha dit Catalá. "És veritat que es difon la cultura taurina, això és una evidència, i no estic en contra de difondre-la", ha precisat.

La junta municipal de districte de Ciutat Vella tenia previst votar este dilluns la proposta del vicepresident del govern valencià i conseller de Cultura, Vicente Barrera (Vox), de celebrar un espectacle taurí adreçat a la població infantil en el centre històric de la ciutat. Barrera ja va promoure este espectacle com a veí del districte a la junta municipal en temps del govern progressista del Rialto, però la proposta no va ser acceptada. Finalment, la junta ha acordat ajornar la decisió. 

Segons fonts de Compromís i del PSPV, en eixa reunió vespertina de la junta s'ha pres eixa decisió després que la representació dels col·lectius veïnals haja assegurat que no se'ls havia facilitat tota la informació sobre el tema per a poder votar en un sentit o l'altre, per la qual cosa s'ha ajornat la votació uns deu dies.

"S'ha frenat l'enèsim intent d'atropellament democràtic del Partit Popular i Vox en la Junta de Ciutat Vella", ha assenyalat el regidor socialista Borja Sanjuán després de la reunió. Per la seua banda, la portaveu municipal de Compromís, Papi Robles, ha considerat que “hui dia València té encara una imatge de Capital Verda Europea i d'una ciutat respectuosa amb el benestar animal”, i este “tancament taurí infantil simulat” el que fa és “fomentar la tortura i el maltractament animal” i suposa “l’adoctrinament dels xiquets i xiquetes”.

Preguntada sobre la postura del PP, l'alcaldessa ha assenyalat este matí que els que voten són els ciutadans de Ciutat Vella, i els presidents de districte, en este cas el regidor popular Santiago Ballester, “no solen posicionar-se i deixen que siguen els veïns els que voten”.

També et pot interessar

stats