L'alcalde i un regidor de Muro d’Alcoi deixen EUPV després d'haver pactat amb PP i Ciutadans

Ara passen al grup de no adscrits i anuncien la creació d'una plataforma ciutadana per a visibilitzar les demandes del veïnat.

VÍDEO | L\'alcalde i un regidor de Muro d’Alcoi deixen EUPV després d\'haver pactat amb PP i Ciutadans

L'alcalde de Muro d'Alcoi (Comtat), Gabriel Tomàs, i el regidor Kike Pascual han renunciat "amistosament" a la seua vinculació amb Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) per la "incomoditat i contradiccions estatutàries" que suposa haver acceptat el suport del PP i de Ciutadans per a accedir a l'alcaldia.

En un comunicat, tots dos han detallat que passen a ser regidors no adscrits i anuncien la creació d'una plataforma ciutadana des de la qual volen mostrar "d'una manera més transversal i plural els anhels i desitjos" del veïnat "sense els lligams ni molèsties dels partits generalistes", als quals han acusat de ser "moltíssimes vegades" desconeixedors de les realitats locals.

Incompatibilitat amb Compromís

La problemàtica va sorgir quan l'assemblea local d'Esquerra Unida va decidir votar el seu alcaldable, Gabriel Tomàs, per la impossibilitat d'arribar a un acord amb la força més votada, Compromís. Segons diuen, era "perjudicial per al tipus de polítiques progressistes i d'avanç social" que EUPV volia desenvolupar.

La sorpresa va ser que Tomàs va rebre el suport del PP i de Ciutadans, i va aconseguir l'alcaldia. El nou alcalde va fer una crida per a "deixar d'un costat les sigles" i "treballar" per Muro d’Alcoi.

També et pot interessar

stats