L'alcalde de Gandia destaca la reducció d'un terç el deute municipal de 400 a 265 milions d'euros

José Manuel Prieto posa en valor la seua gestió com al principal aval de cara als pròxims comicis

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prierto a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

L'alcalde de Gandia i candidat socialista a les eleccions municipals del mes de maig, José Manuel Prieto, ha destacat la seua gestió com al principal aval de cara als pròxims comicis. El PSPV governa Gandia amb Compromís, que ha tancat un pacte electoral amb Esquerra Unida i Podem.

En concret, Prieto ha subratllat la reducció del deute de l'Ajuntament intervingut pel Ministeri d'Hisenda. L'hauran reduït un terç quan acabe la legislatura, de 400 milions fins a 265 milions.

"La nostra obligació és anar amortitzant el deute i continuarem intervinguts molts anys, però hem assolit una oferta de flexibilització per a poder seguir invertint en les famílies i les empreses", ha afegit.

Els pressupostos assenten les bases per a atraure més de 130 milions d'euros en inversions per a ser una ciutat referent en l'atracció d'empreses

També ha ressaltat l'alcalde a Les notícies del matí l'aprovació aquest divendres dels pressupostos per a enguany que arriben als 95 milions d'euros. "Els pressupostos assenten les bases per a atraure més de 130 milions d'euros en inversions per a ser una ciutat referent en l'atracció d'empreses. També apostem per les famílies i els sectors productius i el múscul econòmic de la ciutat", ha afirmat.

Quaranta milions concedits dels fons Next Generation

D'altra banda, Prieto s'ha mostrat orgullós de l'execució dels fons europeus Next Generation, on tenen quaranta milions concedits i altres tants sol·licitats: "Gandia està en la millor disposició per a seguir rebent fons europeus perquè sabem executar-los".

Gandia està en la millor disposició per a seguir rebent fons europeus perquè sabem executar-los

L'alcalde ha explicat que part dels fons es destinen al Pla de Sostenibilitat Turística, que pretén que "la platja de Gandia continue sent referència nacional".

El nou Palau de Justícia, al desembre

Més enllà de projectes de futur, hi ha un qui ja està en obres, que és del nou Palau de Justícia. L'alcalde ha detallat que les obres acabaran en novembre i es farà el trasllat en desembre. "El Palau de Justícia tindrà onze òrgans judicials, amb una inversió de 24 milions d'euros en una infraestructura que transformarà tot l'entorn urbà".

Prieto ha valorat positivament el projecte de la Generalitat per a la connexió ferroviària entre Gandia i Dénia. "Crec que la proposta de tramvia és excel·lent, una oportunitat històrica. Un tren té menys parades i menys freqüència i més impacte al seu pas pel territori", ha dit.

També et pot interessar

stats