L'alcalde del Campello (PP) cessa els edils de Ciutadans de l'equip de govern: "Ja n'hi ha prou"

Juan José Berenguer justifica la decisió pel "bloqueig" dels tres regidors en les seues àrees i la "falta de lleialtat" i el PP assumeix totes les regidories

L'alcalde del Campello, Juan José Berenguer, aquest dimecres acompanyat pels regidors del PP
L'alcalde del Campello, Juan José Berenguer, aquest dimecres acompanyat pels regidors del PP / Ajuntament del Campello

L'alcalde del Campello (Alacantí), el popular Juan José Berenguer, ha anunciat aquest dimecres la destitució dels tres regidors de Ciutadans de les seues funcions en l'equip de govern. Per tant, el PP governarà en solitari fins als comicis locals del 2023.

Berenguer ha justificat la decisió a causa del "bloqueig" dels regidors taronges en les seues àrees i la "falta de lleialtat" d'aquests. "Ja n'hi ha prou", ha dit.

Així ho ha anunciat el primer edil en una roda de premsa, al costat de la resta de regidors del PP, on ha carregat contra el comportament i la gestió dels representants de Ciutadans.

L'alcalde ha confirmat que el PP assumeix totes les regidories de l'Ajuntament. "En política fa falta voluntat de governar junts i tindre lleialtat, he aguantat de tot fins a l'últim minut", ha expressat.

Fa tres anys que aguantem l'inimaginable, fent el cor fort, suportant eixides de to, menyspreu i descaradures, no sols cap a companys de la corporació, sinó a funcionaris públics, als quals els regidors de Cs han sotmés a un escarni d'allò més despietat Juan José Berenguer - Alcalde del Campello

També ha explicat que "si hem aguantat", ha sigut perquè "vaig estampar la meua signatura en un pacte de govern i he intentat aguantar fins a l'últim moment esperant que aquestes persones rectificaren pel bé del municipi". "Fins a dues ocasions en tot aquest temps els he convidat a abandonar el projecte si no estaven còmodes, i en totes van recular després de malparlar contra el meu partit i contra mi personalment", ha afegit.

De la mateixa manera, ha insinuat que els regidors de Cs han mantingut negociacions en diverses ocasions amb "altres partits" per a "intentar" una moció de censura contra el popular.

Hui soltem llast perquè el vaixell agafe empenta i avance corrent a favor fins a arribar a bon port, que no és un altre que el progrés del Campello i els seus habitants, als quals augure un futur esperançador

La confiança estava perduda

La confiança estava perduda des de fa molt temps, però ahir es va truncar de manera definitiva, ha agregat l'alcalde. El primer edil s'ha referit, en concret, a la roda de premsa celebrada pels tres regidors de Cs, en la qual a més de demanar la dimissió de Berenguer, van exposar les "deficiències" als carrers i instal·lacions públiques del municipi. "Precisament, es tracta de competències d'ells, que no han sabut assumir ni gestionar", ha agregat.

Les contínues desavinences entre el PP i Cs com a socis de govern s'han produït pràcticament des que es va iniciar la legislatura. Després de la destitució dels regidors de Cs i els seus assessors, el PP governarà en solitari fins als comicis de maig del 2023 i ha demanat a l'oposició "lleialtat" per a poder aprovar projectes municipals.

Preguntat l'alcalde per una possible moció de censura, ha aclarit que "les coses que no depenen de mi, no em preocupen". A més, ha descartat que tinga intenció d'incorporar Vox a un nou equip de govern, malgrat que la seua única edil forma part de la junta de govern però sense competències.

El PP i Cs van segellar una majoria de deu regidors —7 i 3— sustentada pels suports puntuals de Vox en els òrgans municipals.

També et pot interessar

stats