L'Ajuntament de València reobrirà al trànsit privat el pròxim octubre el carrer de Colom des de la Porta de la Mar

El nou equip de govern municipal pren aquesta decisió després que en abril de 2020 l'anterior executiu tancara aquesta artèria de la ciutat

Carrer de Colom, en arxiu
Carrer de Colom, en arxiu / À Punt NTC

El carrer de Colom de València, una de les principals artèries de la ciutat, tornarà a estar obert al trànsit privat des de la Porta de la Mar. El regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de València, Jesús Carbonell, ha anunciat aquest dilluns que el consistori recuperarà "al llarg del mes d'octubre" un dels carrils bus del carrer Colom per al trànsit privat. Al mateix temps, es reobrirà l'entrada de vehicles des de la Porta de la Mar. Així ho ha avançat en una entrevista a la Cadena SER arreplegada per Europa Press, en la qual ha apuntat que aquesta és una decisió "transitòria" a l'espera d'"un disseny definitiu del carrer".

"Eliminar un dels dos carrils bus va ser una promesa electoral i es complirà com tantes altres", ha recordat, alhora que ha declarat que "no és fàcil" concretar un disseny final perquè "cal atendre moltes circumstàncies i interessos" de "veïns comerciants, vianants, carril bici, transporte públic i taxi".

Carbonell ha remarcat que "el disseny definitiu estarà condicionat per tots els interessos implicats" i, sobre aquest tema, ha afirmat que s'ha sol·licitat a tots els agents que presenten proposades per al disseny definitiu del carrer. "Totes les mesures que adoptem han de ser consensuades", ha manifestat.

Preguntat per si aquesta reestructuració del trànsit no podria haver-se efectuat ja, ha respost que es tracta d'una resolució "ràpida", però ha defensat que totes les "decisions tècniques han d'estar secundades per estudis i informes". En aquesta línia, ha postil·lat que, si es reobrira l'accés de vehicles privats per la Porta la Mar sense eliminar abans un dels dos carrils pels quals circulen els autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), "podrien generar-se més embussos dels necessaris".

Les obres de remodelació del carrer de Colom de València començaren en abril de 2020. L'actuació va modificar la calçada de manera que quedaren habilitats dos carrils, un per a la circulació de taxis i el servei de l'EMT, per on passaran nou línies, i l’altre per al trànsit privat.

També et pot interessar

stats