Comencen les obres de remodelació del carrer de Colom de València

Modificaran la calçada d'aquesta artèria comercial i habilitaran un carril bus doble per als taxis i l'EMT.

Imatge de portada: El carrer de Colom de València

Les obres de remodelació del carrer de Colom de València comencen aquest dilluns. L'actuació modificarà la calçada de manera que quedaran habilitats dos carrils, un per a la circulació de taxis i el servei de l'EMT, per on passaran 9 línies, i l’altre per al trànsit privat.

Les obres del carrer, una de les principals artèries de la ciutat, haurien d'haver començat el 20 de març, però es van paralitzar per la crisi del coronavirus. El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha defés en Les notícies del matí d'À Punt Mèdia que és precisament ara, quan hi ha una baixada del 75% de la mobilitat, el millor moment per reprendre-les. “L'impacte econòmic que podria comportar una actuació com aquesta es minimitzarà per la situació actual”, ha assegurat.

Però aquesta actuació no serà l'única que es farà en les pròximes setmanes. De fet, Grezzi ha dit que les obres del carrer de Colom complementaran les de la peatonalització de la plaça de l'Ajuntament, que comencen el dilluns 4 de maig. Amb aquestes, assegura, es guanyaran 14.000 metres quadrats de plaça “per a millorar la mobilitat de tots els ciutadans de València”.

El regidor ha comentat que es van debatre amb la ciutadania, els agents socials i econòmics totes aquestes millores i una altra que està “en un últim procés de licitació” i que suposarà la peatonalització de la plaça de la Reina. Actuacions, ha defensat, que “posicionen València com una ciutat capdavantera respecte a les transformacions que es volen donar en moltes ciutats tant espanyoles com d’arreu del món”.

Huit línies d'EMT modifiquen la seua ruta

Des del dimarts fins al dijous, l'EMT modificarà el recorregut de huit línies mentre duren els treballs, que passaran a circular per Tetuan-Pau-Poeta Querol i per Pau-plaça de l'Ajuntament. En concret, les línies afectades són la 5, 8, 10, 13, 32, 81, N1 i N8.

També et pot interessar

stats