L'Ajuntament d'Alacant investiga l'accés a correus electrònics de regidors

Dos assessors de Ciutadans haurien accedit als comptes del cap de gabinet d'alcaldia i de la regidora de Comerç i Esports.

L\'Ajuntament d\'Alacant investiga l\'accés a correus electrònics de regidors
L'Ajuntament d'Alacant investiga l'accés a correus electrònics de regidors

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Alacant ha posat en coneixement de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades que dos assessors del grup municipal de Ciutadans van accedir als correus electrònics del cap de gabinet de l’alcaldia, Vicente López, i de la regidora de Comerç i Esports, la popular Marisa Gayo, i que ho van intentar, sense èxit, amb el compte de l'alcalde, Luis Barcala.

L'entrada als correus electrònics s'hauria realitzat utilitzant una clau mestra. La regidora de Noves Tecnologies, Innovació i Informàtica, María Dolores Padilla, ha advertit que aquesta situació pot ser constitutiva d'un delicte penat amb fins a sis anys de presó.

La situació s'ha conegut per l'informe que està duent a terme el departament d'Informàtica de l'Ajuntament d'Alacant i ha assenyalat que no hi ha cap accés extern que cride l'atenció que haja entrat o intentat entrar en correus sensibles. No obstant això, quant als accessos interns, “apareixen els accessos des de l'ordinador d'un assessor” del grup de Ciutadans que va accedir a “diverses bústies” de correus, informa Padilla.

La regidora també ha advertit i ha explicat que s'obrin dos escenaris: “Les accions que adopte l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i l'Agència Local, que té el seu propi protocol; i, d'altra banda, les accions de tot orde, penal inclòs, que el mateix Ajuntament i les persones afectades puguen exercitar”.

Enviament de correus electrònics a funcionàries municipals a Elx

L'agrupació local del PP d'Elx ha anunciat que estudia l'enviament massiu de correus electrònics a funcionàries municipals per part de l'agrupació socialista, en la qual es convoca a un acte de partit dirigit a dones, per si suposara una infracció de la llei de protecció de dades.

D'altra banda, el PSPV local ha al·legat que va ser un “error” i que la quantitat enviada està “lluny” del que diuen els populars. El partit socialista estudia, al seu torn, acudir als tribunals per les acusacions “insidioses” del PP.

També et pot interessar

stats