L'Ajuntament d'Alacant aprova els pressupostos de 2020 amb l'abstenció del PSPV, Compromís i Vox

L'oposició ha lamentat que no s'hagen tingut en compte les necessitats que requereix l'actual crisi sanitària pel coronavirus.

Ajuntament d'Alacant
Ajuntament d'Alacant

L'Ajuntament d'Alacant ha aprovat aquest dimecres, en una comissió d'Hisenda, un dictamen favorable a la proposta de pressupost impulsada per l'equip de govern, format pel PP i Ciutadans, per a 2020, que ascendeix a 261,5 milions.

L'acord ha prosperat amb els vots a favor de les dues forces que comparteixen responsabilitats en la gestió municipal i l'abstenció dels representants del PSPV-PSOE, Compromís i Vox. Unides Podem, per la seua part, hi ha votat en contra.

Després de la reunió de la comissió, l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha explicat que, "encara que els comptes aprovats no contemplen mesures concretes per a lluitar contra el Covid-19 i els seus efectes, són imprescindibles perquè la ciutat funcione i, per tant, és necessari que s’aproven".

L'oposició demana reacció davant el coronavirus

L'acord, que ha de ser confirmat en el ple, dilluns que ve, s'ha aconseguit després que s'hagen debatut les esmenes presentades pel conjunt de l'oposició, excepte les registrades pel PSPV-PSOE, que ha decidit retirar-les amb l'argument que no podia esmenar-se un document que no es considerava ajustat a les necessitats actuals.

En aquest sentit, el portaveu socialista, Paco Sanguino, ha insistit a dir que la proposta de planificació econòmica del bipartit no respon a les necessitats que requereix l'actual crisi sanitària per la pandèmia de coronavirus. Amb tot, igual que el seu homòleg de Compromís, Natxo Bellido, ha donat el suport a l'equip de govern local per "lleialtat institucional" i "per responsabilitat", per a no bloquejar el funcionament municipal.

Per la seua part, el portaveu d’Unides Podem, Xavi López, ha reiterat la necessitat de tramitar "un nou pressupost" des de la unitat política per a donar resposta a l'"emergència social i econòmica que ve".

També et pot interessar

stats